Kineski kredit za kanalizaciju, vodovod i putnu mrežu u Žablju

25.02.2013. | Dnevnik

Dugogodišnju agoniju u rešavanju nagomilane problematike iz oblasti infrastrukture, žabaljskoj opštini može da otkloni angažovanost kineskog kapitala. Veoma plodan prvi susret, u zgradi SO Žabalj, predsednik opštine Čedomir Božić je iskoristio da jednoj visokopozicioniranoj delegaciji iz kineske ambasade u Srbiji, predoči probleme sa kojim se suočavaju žitelji ove male opštine od 28.000 stanovnika.

Gosti predsednika opštine Žabalj su bili direktor ekonomskog odelenja Ambasade Kine, mr Cu Li Anđi, direktor najveće kineske banke (China Development Bank in Serbija) Li Jufeng, direktor kompanije "Sinohydro Europe regional", koja radi u 100 zemalja na 600 projekata Jang Fan i pomoćnik direktora ekonomskog odeljenja Čang Peng.

Prvi kontakti ulivaju optimizam, jer su Kinezi spremni da angažuju finansijska sredstva pod veoma povoljnim uslovima, kako bi se u Žablju rešili mnogi problemi iz oblasti komunalija i infrastrukture, gde se u prvom redu misli na kanalizaciju, vodovod i putnu mrežu. Poslovnom razgovoru su prisustvovali članovi opštinskog veća Boro Milić i Jovica Panić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...