INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Specijalisti za održavanje zelenila i zalivne sisteme

19.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Ekipa ljudi okupljena pod imenom Green World, trudi se da svima izađe u susret i u skladu sa potrebama i mogućnostima oplemeni dati prostor. Inženjer pejzažne arhitekture će izaći na teren, pokupiti sve potrebne informacije i na osnovu želja investitora, potreba i mogućnosti napraviti idejno rešenje u okvirima struke, koje kasnije ide na realizaciju. Po realizaciji, daje se mišljenje o intenzitetu i načinu održavanja. Ukoliko se investiotor odluči za Green World, ekipa iz ove firme u okviru potreba rešava taj deo posla, ili ukoliko korisnik smatra da ima mogućnosti da se sam bavi zelenilom, daju mu se pisana uputstva o potrebnim radnjama, vremenu i svi drugi detalji koji će omogućiti da održavanje i uređenje zelenila bude sto kvalitetnije.

Green World - Održavanje i uređenje zelenila

Foto: Green World

Green World takođe radi i idejna rešenja zalivnih sistema, montažu i servis uz višegodisnju garanciju. U pitanju je automatsko - "pametno" zalivanje koje će smanjiti vreme, novac i utrošak vode za zalivanje. Isti tretman je, bilo da se radi o terasi, travnjaku lii čitavoj zelenoj površini.

Automatski sistem zalivanja omogućava da se uz pomoć upravljačke jedinice - upravljača, programira vreme trajanja jednog zalivanja, sa opcijom da se proces ponovi od 3-6 puta za 24h. Materijal za izradu zalivnih sistema ima visšgodisnju garanciju. Poslovi se realizuju nakvalitetnijim materijalom, a pre svega se misli na Rain Bird opremu i fitinge. U ponudi je više renomiranih proizvođača opreme.

Green World - Zalivni sistemi

Foto: Green World

Uz samu montažu i puštanje sistema u rad, daje se i skica vodova i prskača, kako bi stvar bila transrentna i jasna svim korisnicima.

Ekipa zadužena za servis sistema, kako sezonskih, tako i vanrednih, po zahtevu, svoj deo posla radi profesinalno. Izlazi se u susret i kada je reč o starim, već korišćenim sistemima, kao i u sutiacijama kada postoji neki problem na sistemima koji nisu pod uslugom održavanja i garancijom.

U paleti ponude su domaće i uvozne saksijske biljke, dekorativne posude i saksije domaće ili inostrane proizvodnje. Održavanje biljaka vrši se na mesečnom nivou, dolaskom po pozivu, a sve u dogovoru sa konkretnim potrebama i zahtevima klijenata. Stručni tim Green Worlda stoji na raspolaganju i nudi kompletnu fito zastitu, savete i tretmane. Biljni materijal, koji je potrebno tretirati hemijskim sredstvima odnosi u svoje prostorije na lečenje, a po završetku tretmana vraća u vaš prostor.

Green World - Održavanje biljaka

Foto: Green World

Green World službe na terenu rade održavanje zelenih i travnatih površina. Ukoliko je vrtu i prostoru oko poslovnog objekta potrebno stručno održavanje, tu je tim sastavljen od cvećara tehničara, inženjera pejzažne arhitekture i fitopatologa, koji po potrebi vrše potrebne tretmane lečenja i prevetnitvne zaštite. U ponudi su opcije po dolasku ili po ugovorenim obavezama 2-4 puta u mesecu. Održavanje može biti od košenja travnjaka pa do kompletne usluge, što podrazumeva: tretiranje hemijskim sredstvima zaštite i prihrane, orezivanje, dendrohirurgija, aerifikacija i druge potrebne aktivnosti i radnje koje za rezultat daju idealnu sliku zelene površine.

Green World  - Održavanje zelenih i travnatih površina

Foto: Green World

Novina u pristupu rešenja biodekoracije enterijera jeste korišćenje Moschito mahovine. Prirodni materijal Moschito se koristi za dekoraciju zidova u enterijeru i pruža veliku mogućnost oblikovanja i primene u prostoru. Može se koristiti istim intenzitetom u kancelarijama, holovima, kupatilima i slično. Pruža prirodan izgled i zadržava postojeću elastičnost i mekoću.

Osim visokih estetskih karakteristika, prečišćava vazduh u enterijerima, što je od izrazite važnosti ukoliko se zna da je većina poslovnih prostora izložena delovanju centalnih sistema grejanja ili hlađenja i strujanja vazduha. Moschito mahovina isto tako utiče i na umanjenje štetnog uticaja od buke. Mahovina može biti lepljena i u ramove, a dodatni utisak može se dobiti korišćenjem različitog osvetljenja i deko rasvete.

Green World - Moschito mahovina

Foto: Green World

Moschito mahovina dobro podnosi slabo osvetljenje i potpunu tamu. Da bi se omogućilo optimalno održavanje tokom vremena, treba joj obezbediti minimalnu vlažnost vazduha 50%, a ne bi trebalo da je postavljena blizu klima uređaja, ventilatora, direktnih izvora toplote Ili blizu direktne svetlosti. Potrebno je povremeno vlaženje, prskanjem vodom.

Idejna rešenja modela, mogu biti slova, logo firme, nazivi firme ili čitave zidne površine, a sve u dogovoru sa naručiocem. Po obilasku i utvrđivanju uslova na mestu gde će se zeleni zid oformiti i zahteva naručioca, stručni tim će dati svoje mišljenje i predlog kako bi zeleni zid od Moschito mahovine bio što reprezentativniji.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;