INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Kragujevac: Rekonstrukcija Desankinog venca u završnoj fazi

02.08.2012. | Yu Build Srbija

Radnici Preduzeća za puteve završavaju radove na asfaltiranju druge faze kružnog puta ''Desankin venac'' - kako se navodi na sajtu grada Kragujevca. Umesto uzane ulice bez pešačkih staza, sa potpuno propalim kolovozom, od Milanovačkog puta do raskrsnice sa ulicom Stefana Zdravkovića, sada vodi kolovoz širine 5,5 metara, kao i osvetljene pešačke staze od 1,7 metra.

"Radovi u tom delu Šumarica, u dužini od 1300 metara, počeli su u aprilu mesecu. Uskoro završavamo radove na asfaltiranju tako da preostaje uređenje dela oko potoka i sanacija mosta, zelenih površina, uklanjanje šiblja i takozvano humusiranje kosina" - rekao je tom prilikom Ljubiša Živković direktor Preduzeća za puteve, koje je na ovim poslovima angažovano kao podizvođač. Vrednost radova je preko 120 miliona dinara.

Uz rekonstrukciju ove saobraćajnice izgradjena je i kišna kanalizacija, pošto je odvođenje površinskih voda neophodno zbog konfiguracije terena.

"U narednoj fazi, do kraja ove ili početkom naredne godine predviđeno je da u potpunosti bude okončana rekonstrukcija Desankinog venca, najduže saobraćajnice kroz Spomen park u Šumaricama, od ulice Stefana Zdravkovića do Doma starih. Kragujevac za razliku od drugih gradova ima oazu kao što su Šumarice" - rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. "Naša je želja da ovaj kutak za odmor i rekereaciju učinimo pristupačnim svim građanima 24 sata na dan. Pored radova na uređenju komunalne infrastrukture, koji su u potpunosti promenili izgled ovog dela grada, izgradnjom pešačkih staza jezero je postalo pristupačnije, tu je i novi put za Vidikovac kod same brane, a u planu je i mini zoološki vrt."

Treća faza, kako je najavio gradonačelnik Stevanović je uređenje poteza od spomenika Nadi Naumović do spomenika Slovacima u dužini od 1200 metara, a radovi bi, kako je planirano, trebalo da budu okončani do 21. oktobra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;