SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Otvaranje Centralne autobuske stanice do kraja septembra

06.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je završne radove na Centralnoj autobuskoj stanici, koja se nalazi u Bloku 42 na Novom Beogradu, potvrdivši da će stanica biti spremna za otvaranje do kraja septembra. Ova stanica će preuzeti celokupan međugradski autobuski saobraćaj iz centra grada, čime će se značajno rasteretiti saobraćaj u centralnim gradskim zonama.

Autobuska stanica

Planirani izgled (Foto: Proaspekt)

Šapić je izrazio zadovoljstvo napretkom radova, napomenuvši da su sadnja stabala i asfaltiranje unutrašnje saobraćajnice u završnoj fazi, dok je sama zgrada stanice već potpuno spremna za upotrebu. Takođe je dodao da će Centralna autobuska stanica služiti i kao polazna tačka za turističke i školske ekskurzije, te da će biti obezbeđeno 200 parking mesta, preneo je Beoinfo.

U toku obilaska, gradonačelnik je istakao važnost novog stajališta "Jug" na Autokomandi koje će za dva do tri meseca biti osposobljeno za prijem putnika, čime će se povećati bezbednost i poboljšati organizacija međugradskog saobraćaja. U planu je i uvođenje posebne linije javnog prevoza koja će povezivati novo stajalište sa ostatkom grada.

Šapić je podsetio na izazove sa kojima se suočavao projekat Centralne autobuske stanice, uključujući potrebu za reorganizacijom rukovodstva BAS-a. Ipak, problemi su uspešno rešeni, a stanica je sada spremna da postane jedan od najfunkcionalnijih objekata te vrste u regionu. Dodao je da će izgradnja velike stanične zgrade verovatno početi tokom jeseni ili zime.

Pored toga, gradonačelnik je najavio da će se raditi na pronalaženju novih lokacija za međugradske i turističke autobuse, kako bi se smanjili saobraćajni problemi u Beogradu. Grad planira da uspostavi posebna stajališta koja neće ugrožavati svakodnevni protok saobraćaja već će omogućiti brži i sigurniji dolazak putnika do svojih destinacija.

Šapić je takođe istakao da je cilj gradske vlasti da unapredi saobraćajni sistem Beograda kako bi on funkcionisao na nivou drugih evropskih metropola, gde su striktni standardi za autobuse i druge vidove prevoza u potpunosti poštovani.

Za izgradnju nove autobuske stanice izdvojeno je 17 milona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;