SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Rušenje Hotela "Jugoslavija" počeće u decembru - zameniće ga luksuzni kompleks

28.08.2024. | RTS

Na Zemunskom keju u Beogradu dolaći će do značajnih promena jer će legendarni Hotel "Jugoslavija" uskoro biti srušen, a na njegovom mestu nići će moderan kompleks. Radovi na rušenju hotela počeće u decembru, a samo će čuveni luster od Svarovski kristala, poznat po svom ulasku u Ginisovu knjigu rekorda, biti sačuvan.

Hotel Jugoslavija

Planirani izgled (Foto: Studijska analiza, Bureau Cube Partners/RMJM/UNStudio)

Novi hotel će biti deo prestižnog međunarodnog lanca, a do kraja godine će biti objavljeno i kog. Investitor planira da uloži pola milijarde evra u izgradnju novog hotela i dve kule, čime će se znatno promeniti panorama ovog dela Beograda. Planirano je da jedna kula ima 42 sprata i da bude bliža centru grada, dok će druga poslovna kula imati 34 sprata, objavio je RTS.

Predstavnik investitora Živorad Vasić istakao je da će novi hotel zadržati osam spratova kao i prethodni, ali sa značajno manjim brojem soba zbog prilagođavanja standardima hotela sa pet zvezdica. Novi hotel će imati 200 luksuznih soba, svaka površine najmanje 38 kvadratnih metara, kao i predsednički apartman po najvišim standardima. Planirano je da hotel bude završen do početka izložbe Ekspo 2027.

Vasić je istakao da će se ispod hotela nalaziti koridor koji će povezivati Dunavski kej sa Bulevarom Nikole Tesle.

Fasada hotela inspirisana je lusterom sa Svarovski kristalima, a kako je za RTS rekao direktor razvoja projekta Marko Milovanović, ona će biti obogaćena biljkama koje rastu samo na Velikom ratnom ostrvu. Prema njegovim rečima, svi ugrađeni sistemi će pripadati kategoriji najviše energetske efikasnosti.

Pored novog hotela i kula, na obali Zemunskog keja planira se i izgradnja putničkog pristaništa - marine,  namenjene prijemu putnika i čamaca za rekreaciju, sport i razonodu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;