SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Radovi na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića ipak neće biti završeni na vreme

28.08.2024. | Politika

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, započeta krajem februara sa rokom završetka od 210 dana, neće biti završena u planiranom roku do kraja septembra. Prema izjavama šefa gradilišta iz firme Invest gradnja, radovi će se produžiti za najmanje mesec dana zbog problema sa isporukom materijala i kašnjenjem u izradi potrebnih nacrta za fontanu.

Trg Nikole Pašića

Planirani izgled (Foto: Beoinfo)

Nacrt za fontanu, koja predstavlja glavnu promenu na trgu, još nije završen, a kamen koji treba da obloži fontanu još nije isporučen. Iako je fontana već betonirana, nedostatak ključnog materijala odložio je završne radove. Kako Politika piše, geodete su nedavno snimile izvedeno stanje, te su uzete precizne mere za kamen koji se specijalnim mašinama seče u Severnoj Makedoniji.

Arhitekta Zorica Savičić, koja je sa kolegom Zoranom Dimitrovićem pobedila na konkursu za uređenje ovog trga, naglašava da je kašnjenje radova delimično uzrokovano vremenskim uslovima, kao što su obilne padavine početkom leta i kasnije ekstremne vrućine, što je usporilo radove.

Gradska uprava, koja je prethodno uveravala da kašnjenja neće biti, sada procenjuje da će obnova najverovatnije biti završena do kraja oktobra.

Politika navodi da je ugovorena cena rekonstrukcije porasla za 25 miliona dinara bez PDV-a i iznosiće više od 584,3 miliona dinara bez PDV-a. Do povećanja cene je došlo jer šut, temelj nekadašnjeg obeliska i asfalt koji su bili ispod trga nisu mogli da se smeste u skladište na gradilištu već su morali da budu prevezeni na deponiju.

Ova rekonstrukcija, osim promene izgleda fontane, uključuje i popločavanje crvenkastim kamenom, očuvanje postojećeg drveća, postavljanje modernih žardinjera, te ugradnju novih klupa u kombinaciji čelika i drveta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;