INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Kako napreduju radovi na Severnoj obilaznici oko Kragujevca

02.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Radovi na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca, koja će značajno poboljšati saobraćajnu infrastrukturu grada, uspešno napreduju. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, zajedno sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem, direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom i predstavnicima izvođača radova, obišao je gradilište kako bi se uverio u napredak projekta.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pexels)

Vesić je izjavio da radovi teku u skladu sa planom i izrazio zadovoljstvo brzinom kojom se odvijaju. Napomenuo je da je već započeto asfaltiranje prvog kilometra od petlje Jovanovac do petlje Petrovac. Očekuje se da će ova deonica, dužine pet kilometara, biti završena do sredine sledeće godine, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Prema informacijama koje su ministar i njegovi saradnici dobili od predstavnika firme "Srbija autoput", plan je da se do kraja sledeće godine završi prvih 11 kilometara puta, polovina ukupne dužine, čime bi značajno bio olakšan prilaz Kragujevcu, posebno za vozila koja dolaze iz pravca Šumadije.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je istakao stratešku važnost ovog projekta, jer će Severna obilaznica povezati Kragujevac sa važnim saobraćajnicama kao što su auto-put Beograd-Niš i Moravski koridor "Miloš Veliki". Time će se smanjiti gužve unutar grada i olakšati teretni saobraćaj, čime se stvaraju uslovi za dalji ekonomski razvoj Kragujevca.

Ovaj projekat takođe ima poseban značaj zbog industrijske zone koja se nalazi u prvih pet i po kilometara obilaznice, što otvara vrata novim investicijama i doprinosi povećanju zaposlenosti u Kragujevcu. Planirana je i rekonstrukcija železničke pruge Kragujevac-Kraljevo, koja će omogućiti brzine do 120 km/h, što će dodatno poboljšati saobraćajnu povezanost regiona.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;