INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Standardizovani fazonski komadi za sve OBO perforirane nosače kablova

30.08.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Nosači kablova se ne mogu uvek postaviti pravolinijski. Različita instalaciona okruženja zahtevaju individualna rešenja. Sa krivinama od 90°, 45°, varijabilnim krivinama sa podesivim uglovima, dodatnim T-komadima za pravljenje horizontalnih spojeva, T-komada i ukrštanja, mogu se primeniti promene pravca zajedno sa odgovarajućim poklopcima.

fazonski komadi za sve OBO perforirane nosače kablova

Foto: OBO Bettermann

OBO Bettermann je uvek u svom portfoliu imao odgovor na potrebe promene pravca kablovske trase. Bez obzira da li su u pitanju bile trase nosača tipa RKSM, sa svojim brzim spajanjem i racionalnom montažom, ili SKS nosači, za posebno zahtevnu montažu i trase za održanje funkcionalnosti u slučaju požara.

Ovi tipovi nosača kablova su imali svoje posebne komade za promenu pravca, koji su bili praćeni adekvatnim poklopcima. Ipak, veliki broj različitih proizvoda ume da doprinese konfuziji. Na ceni je univerzalnost i fleksibilnost, po čemu je, uz vrhunski kvalitet, OBO Bettermann uvek bio prepoznatljiv.

Upravo zato su obe linije komada za promenu pravca ujedinjene u potpuno novoj liniji proizvoda, podjednako primenjivoj za RKSM, MKS i SKS nosače kablova. Na taj način, jedna krivina ili račva se može spojiti i navojem i utičnim spajanjem. Ovim je postignuta istinska univerzalnost promene pravca.

U budućnosti, novi fazonski komadi će dolaziti sa integrisanom tehnologijom povezivanja zasnovanoj na OBO brzoj spojnici KTSMV. Ona se može se može umetnuti u bilo koji nosač kablova - bilo sa utičnim ili spojem sa vijcima. Novi portfolio vam nudi sledeće prednosti:

  • Jednostavno spajanje - Jednostavno gurnite i pričvrstite zavrtnjem ili stezaljkom;
  • Donja spojna ploča - Integrisane spojne ploče u donjem segmentu mogu da se zavrte na nosač kablova, posebno za veće širine sistema;
  • Kompaktniji asortiman i kompatibilnost - Fazonski komadi se mogu koristiti za sve OBO perforirane nosače kablova;
  • Svestranost pričvršćivanja - Fazonski komad se može montirati sa bilo kojim tipom dvostrukih stezaljki DOP A2 (art. br. 6035998) ili klasičnim torban vijcima;
  • Lakša instalacija - Fazonski komad se može umetnuti u nosač kablova do kraja, bez bojazni da će ispasti. Tada imate ruke slobodne za pričvršćivanje.

fazonski komadi za sve OBO perforirane nosače kablova

Foto: OBO Bettermann

Pored komada za promenu pravca, odgovarajući poklopci su takođe obezbeđeni, sa svim svojim prednostima:

  • Lakoća ugradnje - Smanjenje broja okretnih bravica povećava lakoću instalacija; manje zaglavljivanja zbog višestrukog okretanja;
  • Naknadna ugradnja zakretnih bravica - Ukoliko je potrebno ugraditi dodatne bravice kasnije, tačke su integrisane direktno da bi pokazale ispravni položaj bušenja.

Novi fazonski komadi za promenu pravca ne samo da čine instalaciju bržom i jednostavnijom, već i pojednostavljuju skladištenje i čine rukovanje fleksibilnijim.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;