INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

RGZ dobio priznanje za unapređenje standarda procene nepokretnosti

05.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Na prestižnoj godišnjoj konferenciji Međunarodne asocijacije procenitelja (IAAO), održanoj od 25. do 28. avgusta u Denveru, SAD, Republički geodetski zavod (RGZ) dobio je posebno priznanje za izuzetan doprinos međunarodnom radu i razvoju primene standarda u oblasti masovne procene vrednosti nepokretnosti.

Projekat

Ilustracija (Foto: Pexels)

Predsednica IAAO Rebeka Malmkvist uručila je priznanje, naglasivši da RGZ deli iste vrednosti kao i ova globalna asocijacija, koja promoviše fer i transparentnu procenu vrednosti nepokretnosti. Ona je istakla da je posebno zadovoljstvo uspostaviti saradnju sa institucijom poput RGZ-a, koja se posvetila postizanju visokih standarda u ovoj oblasti.

RGZ navodi da, uprkos kritikama pojedinaca koji pokušavaju da ospore njegov uspeh, međunarodna stručna zajednica prepoznaje i vrednuje uspehe ovog zavoda. Standardi i metodologije koje RGZ primenjuje, kako kroz projekte poput "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji", tako i kroz druge aktivnosti, u skladu su sa najvišim globalnim normama. Ove napore prepoznala je i Svetska banka, koja sarađuje sa Vladom Republike Srbije na unapređenju zemljišne administracije.

Tokom konferencije, delegacija RGZ-a predvođena Darkom Vučetićem, pomoćnikom direktora Sektora za razvoj i inovacije, i Ivanom Štrbac, rukovodiocem Odeljenja za procenu i vođenje vrednosti nepokretnosti, prezentovala je rezultate rada Zavoda, koji su izazvali veliko interesovanje među stručnjacima. Oni su posebno istakli uspeh u primeni IAAO standarda, što doprinosi transparentnosti i boljim uslovima na tržištu nekretnina u Srbiji.

Osim toga, IAAO je odlučila da otvori regionalni ogranak za jugoistočnu Evropu, čije će sedište biti upravo u Srbiji, čime je još jednom potvrđen status naše zemlje kao lidera u ovoj oblasti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;