SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

"Danieli" posluje u Kragujevcu

14.06.2012. | Politika

„Danieli“ je ipak stigao u Srbiju. Doduše ne u Šabac, gde je trebalo da pravi veliku čeličanu, već u Kragujevac, odakle će preko svojih ispostava u Nemačkoj i Austriji dobijati mašinske delove i sklopove koji se proizvode u ovdašnjem preduzeću „Orion“.

Ova po obimu nevelika, ali izuzetno uspešna kragujevačka firma, koja je kod stranih kompanija odavno stekla status pouzdanog partnera, od ove nedelje „u džepu“ ima još jedan vredan ugovor. Njime je definisana dugoročna saradnja sa kompanijama „Danieli Froling“ i „Danieli Austria“, a reč je o proizvodnji stotinak pozicija za mašine koje italijanski gigant koristi u svojoj proizvodnji. Isporuka prvog kontingenta biće obavljena već ovog petka.

– Nije reč o velikoj količini, ali očekujem da za kratko vreme, budući da su izuzetno zadovoljni našom organizacijom posla, dostignemo nivo u vrednosti od oko milion evra. Ugovor sa nemačkom i austrijskom ispostavom „Danielija“ širom nam otvara vrata i za saradnju sa matičnom kompanijom. To je izuzetno važno, budući da je firmama kao što je naša pre svega važan kontinuitet proizvodnje – kaže vlasnik i direktor „Oriona“, mašinski inženjer Dragiša Ilić.

Vlasnik i direktor „Oriona“, u kojem je zaposleno 65 radnika, kaže da naša mala i srednja preduzeća koja žele saradnju sa velikim svetskim kompanijama moraju da dostignu standarde u pogledu kontrole kvaliteta proizvoda.

– Rokovi se podrazumevaju, a kvalitet proizvoda i stroga kontrola su osnovne stvari koje interesuju predstavnike stranih firmi. Mi smo se na vreme opredelili za izlazak na svetsko tržište, a ukoliko se dostigne potreban nivo, poslovanje može biti izuzetno plodonosno. Na inostranom tržištu naplata je sigurna, pa nas zato mnogo i ne dotiču stalne promene kursa – objašnjava Ilić.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;