SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Doka obezbeđuje oplatu i za drugu po visini zgradu na svetu

23.08.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanije Azizi Developments i Doka udružile su snage na projektu izgradnje drugog po visini nebodera na svetu koji treba da postane novi simbol Dubaija.

Azizi neboder

Farhad Azizi, izvršni direktor kompanije Azizi Developments (levo) i Robert Hauser, izvršni direktor kompanije Doka (desno) potpisuju ugovor o nabavci sistema oplate za drugu po visini zgradu na svetu (Foto:Azizi Developments)

Doka, jedna od vodećih kompanija za oplate i skele obezbediće svoje vrhunske oplatne sisteme za ovaj novi jedinstveni projekat. Na prestižnom auto-putu Šeika Zajeda u Dubaiju u roku od 4 godine treba da nikne spektakularan neboder. U njemu će između ostalog biti smešteni vertikalni tržni centar, luksuzne rezidencije i raskošni penthausi, hotel sa 7 zvezdica, jedinstvena platforma za posmatranje i mnogi drugi privlačni sadržaji.

Govoreći o ovom partnerstvu i osvrćući se na preko 45 godina prisustva kompanije Doka na Bliskom Istoku, izvršni direktor kompanije Doka, gospodin Robert Hauser, rekao je: "Partnerstvo sa jednim od najprestižnijih globalnih graditelja, kompanijom Azizi Developments, na ovom izvanrednom projektu predstavlja privilegiju. Oduševljeni smo što Doka još jednom ima priliku da pokaže svoje široko iskustvo u sektoru visokogradnje. Samo iskusni stručnjaci za oplate mogu dati prave odgovore na izazove ovog projekta, od planiranja i inženjeringa do operativne preciznosti u izvođenju."

Posle neprocenjivog iskustva stečenog učešćem na izgradnji najviše zgrade na svetu, Burž Kalife u Dubaiju, Doka je spremna da svojim sveobuhvatnim pristupom projektu obezbedi efikasniji proces gradnje. Širok portfolio rešenja kompanije Doka za izgradnju super visokih građevina može se prilagoditi izazovnim zahtevima novog projekta, kao što je rad u ograničenom prostoru.

Azizi neboder

Azizi neboder (Foto: Azizi Developments)

Tako će projektantska kancelarija Doka predstavništva u Dubaiju osmisliti predmontirane elemente oplate i platforme, ispunjavajući zahteve klijenta za brzinom i tehničkom preciznošću. Doka će obezbediti i gotova rešenja, poput sistema za penjanje za zidove jezgra, sisteme za penjanje za mega stubove, zaštitne paravane, oplatu za ploče, sisteme za podizanje stolova, platforme za materijal i zaštitu ivica ploča.

Distributivni i inženjerski centri strateški raspoređeni u UAE, Saudijskoj Arabiji, Omanu, Kuvajtu pružiće svu neophodnu podršku.

Na ceremoniji potpisivanja ugovora o saradnji, izvršni direktor kompanije Azizi Developments, gospodin Farhad Azizi, istakao je: "Ovaj sporazum je svedočanstvo naše posvećenosti partnerstvu isključivo sa najboljima i savršeno je u skladu sa našom težnjom da realizujemo održive, inovativne, visokokvalitetne građevinske projekte svetske klase koji treba da obogate živote generacija koje dolaze. Saradnja sa kompanijom Doka je garancija vrhunskog kvaliteta gradnje ovih jedinstvenih građevina."

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;