INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Beograd na vodi: Uskoro izgradnja pijace, hotela i stambeno-poslovnog kompleksa

02.09.2024. | eKapija

Beograd na vodi nastavlja da se razvija, a novi urbanistički projekat predviđa izgradnju pijace, hotela sa četiri zvezdice, te stambeno-poslovnog kompleksa. Javna prezentacija ovog projekta, koju je oglasila Agencija za prostorno planiranje i urbanizam, fokusirana je na urbanističko-arhitektonsko oblikovanje površina javne namene u blokovima 28, 29a i 30.

Stambeno-poslovni kompleks

Stambeno-poslovni kompleks (Foto: Urbanistički projekat/Arhi.pro)

Prema planu, blok 28 će dobiti gradsku pijacu spratnosti P+5. U sklopu pijace, planirani su prodajni lokali, nadzemna garaža raspoređena na dva nivoa, poslovni prostori, kao i tehničke prostorije i skladišta, navodi portal eKapija.

Pijaca

Pijaca (Foto: D.A. Dizajn.arhitektura)

Blok 29a će biti bogatiji za hotel sa četiri zvezdice i 163 smeštajne jedinice, spratnosti 1Po+P+M+7+T. Hotel će biti podeljen na tri funkcionalne celine: hotelske sobe, javne sadržaje i servisni deo. Od drugog do sedmog sprata, hotel će sadržati dvotrakt hotelskih soba duž hodnika. Javni prostori, kao što su restoran, bar, konferencijske sale i sportsko-rekreativni sadržaji, biće smešteni u prizemlju i na prvom spratu. Servisni deo hotela, uključujući garažu, biće smešten u podrumu i u prizemlju prema mostu Gazela.

Hotel

Hotel (Foto: Urbanistički projekat/Arhi.pro)

Kako dalje piše eKapija, pored pijace i hotela, projekat predviđa i stambeno-poslovni kompleks u kojem će se nalaziti šest objekata. Ovaj kompleks će imati dva zajednička nivoa podzemnih garaža, dok će se objekti razlikovati po spratnosti: četiri zgrade će imati 1Po+P+9, dok će dve biti spratnosti 2Po+P+8.

Ukupno je projektovano 649 stanova raznih struktura, uz 21 lokal i 758 parking mesta. Površina iznad zemlje za sve objekte iznosiće 60.745,20m2.

Projekat je razvijen u saradnji sa različitim arhitektonskim firmama: idejno rešenje pijace izradila je D.A. Dizajn.arhitektura, dok je Arhi.pro odgovoran za hotel i stambeno-poslovni kompleks. Obrađivač projekta je IBM Consult.

Javna prezentacija traje do 16. septembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;