SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Potpisan ugovor o osnivanju preduzeća za izgradnju Kamengrada

18.04.2011. | Blic

U Banja Luci je 15. aprila potpisan ugovor o osnivanju zajedničkog preduzeća za izgradnju "Kamengrada" ili "Andrićevog grada" u Višegradu. Ugovor su potpisali ministar prosvete i kulture RS Anton Kasipović, načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović i režiser Emir Kusturica.

Predsednik RS Milorad Dodik istakao je da je potpisivanje ugovora veoma važno za RS, a posle potpisivanja je ocenjeno da je to dug prošlosti i zalog budućnosti.

Ovaj projekat treba da bude realizovan u naredne četiri do pet godina, a koštaće između 10 i 15 miliona evra.

Izražavajući zadovoljstvo potpisavanjem zajedničkog preduzeća, Dodik je rekao novinarima da se ovim pristupa realizaciji jedne dobre ideje koja je osmišljena pre nekoliko meseci i da se danas stvaraju formalni uslovi da se otpočne sa svim radnjama koje su neophodne kako bi taj projekat bio uspešan.

On je rekao da će vlada RS, u saradnji sa opštinom Višegrad i preduzećem "Lotika" u vlasništvu Emira Kusturice, pristupiti izgradnji ovog grada, za šta je neophodno obezbediti određena sredstva i izradi izvođačkog projekta za izgradnju.

- Očekujemo da će u junu početi određeni radovi i da te radove završimo u skladu sa građevinskim standardima i-stakao je Dodik, dodajući da mu je drago što je Kusturica prihvatio da bude partner sa Vladom i RS u ovom projektu, koji bez njegovog učešća ne bi imao ovoliki značaj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;