INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

"Vesimpex" isporučio pasivnu opremu za "Telenor" data centar

12.04.2010. | eKapija

Kompanija "Vesimpex" završila je implementaciju kompletne pasivne opreme u data centru "Telenora", sa više od 70 serverskih rekova. Instalirani su specijalni Rittal rekovi u tandem konfiguraciji, konstruisani sa posebno dizajniranom opremom za smeštaj i napajanje farme servera.

Urađeno je redundantno napajanje opreme u rekovima, sa neprekidnim nadzorom kvaliteta napona na svakom utičnom mestu korišćenjem utičnica sa Ethernet portovima.

"Poseban izazov je bila kablovska struktura. Instalirana je veoma fleksibilna LAN instalacija sa bakarnim i optičkim linkovima visokog kvaliteta, bazirana na opremi Telegärtner. Za planiranje polaganja tako velike količine kablova bilo je neophodno 3D modeliranje trasa kablovskih kanala", stoji u saopštenju kompanije "Vestimpex".

Isporuka i instalacija su završeni u rekordnom roku, a sva testiranja i eksploatacija koja je već počela pokazuju visok kvalitet ugrađene opreme i izvedenih radova.

"Kao i u ranijim projektima, "Telenor" se odlučio za kvalitet bez kompromisa, koji već daje rezultate, a "Vesimpex" je pokazao da je potpuno spreman da odgovori na takav zahtev", navedeno je u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;