INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sportski teren za 70 dece

21.08.2013. | Danas

Zahvaljujući opštini Rakovica, koja je izašla u susret molbi trinaestogodišnjeg Filipa Čingelića, oko 70 mališana koji žive u naselju Straževica dobilo je novi sportski teren i dečije igralište. Zelena oaza upotpunjena je ljuljaškama i klupama, a na terenu su postavljene table za košarku i golovi za mali fudbal. Više od četiri decenije stanovnici ovog naselja nisu imali adekvatan prostor za igru i odmor.

Vrednost investicije je oko dva miliona dinara, izdvojena je opštinskog budžeta, a radovi su završeni u rekordnih 20 dana. Igralište je asfaltirano i ograđeno zaštitnom ogradom. Postavljene su table za košarku i golovi za fudbal, kao i fitnes sprava, a predsednik opštine Rakovica poklonio je i lopte za ove sportove, kao i obruče i vijače.

- Na inicijativu malog Filipa odlučili smo da izgradimo sportske terene da deca sa Straževice imaju konačno gde da se igraju. To nije išlo glatko, jer opština nije imala adekvatan prostor za igralište. Zamolili smo igumaniju manastira u Rakovici, mati Evgeniju da nam da blagoslov i ustupi zemljište za izgradnju dečjeg igrališta. Srećan sam što smo uspeli da mališanima Straževice obezbedimo prostor za igru i sport , rekao je Milosav Miličković, predsednik opštine Rakovica.

Filip se zahvalio predsedniku opštine što je uslišio molbu njega i njegovih drugova i izgradio bezbedno mesto za njihovo odrastanje, pa napokon imaju prostor za sport i igru, tako da njegova mama više ne brine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;