INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova šetališta "Lazaro Kardenas" jedna od najvećih investicija na Novom Beogradu

18.06.2020. | Beoinfo

U toku su radovi na novobeogradskom šetalištu "Lazaro Kardenas" u Bloku 45. U okviru projekta uređenja šetališta vrednosti skoro tri miliona evra, završeni su dečje igralište i sportski tereni. 

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je juče (17.06.2020) ovo šetalište, povodom završetka radova u okviru prve faze, i rekao da je ono postalo simbol grada kada je izgrađeno i da se pri izgradnji Novog Beograda vodilo računa da se obezbede sadržaji za odmor ljudi. Dodao je da je do pre godinu i po dana ovo šetalište bilo devastirano i verovatno najružniji park u Beogradu, ali da je doneta odluka da se prostor obnovi.

Obnavljanje šetališta "Lazaro Kardenas" se sprovodi u tri faze. Prva faza je obuhvatila tri velika dečja igrališta, poligon za vožnju, sportske terene za fudbal, odbojku, košarku, prostor za odmaranje, sadnju stotina novih stabala drveća, a sve je to koštalo oko milion evra. Završetak radova, odnosno završetak sve tri faze očekuje se 2022. godine. Zbog virusa korona radovi su tekli malo sporije, ali imajući u vidu da se na ovo čekalo decenijama, važno je da se radi i da se vide značajni pomaci. Ovaj park po svojim sadržajima ne zaostaje sada ni za jednim parkom u nekoj od evropskih prestonica, naveo je Vesić. 

On je istakao da će, posle parka Ušće, u rekonstrukciju ovog šetališta, dužine četiri i po kilometra, biti uloženo najviše novca.

-  Šetalište je veoma dugačko. U ovom delu živi velik broj ljudi i zaista je bilo potrebno obnoviti šetalište, kako bi svi mogli da uživaju u njemu. Svi veliki projekti koji su realizovani u Novom Beogradu, kao što je park Ušće, u koji je uloženo skoro šest miliona evra, zatim i ovo šetalište i druge investicije finansirao je i uradio Grad Beograd - rekao je Vesić.

Kako je kazao, ovakve investicije može da realizuje Grad, jer ima mogućnosti za to i ostvaruje ih i na predlog gradskih odbornika i građana, koji su više puta pisanim putem predlagali da se preuredi šetalište "Lazaro Kardenas".

- Ovaj projekat pokazuje da kada postoji želja i bolji budžet, mnogo toga je moguće da se uradi. U prošlim periodima, drugi nisu bili zainteresovani i nije im bilo važno da deca imaju igralište i šetalište. Kada je lepo vreme, ovde je puno dece i koristi ga desetina hiljada građana koji žive ovde, a koji nisu imali ni obično igralište u svom kraju, a kamoli sportske sadržaje, stoni tenis, šah i druge aktivnosti - zaključio je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;