INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Naš najtrofejniji fudbalski klub Crvena zvezda i njena Omladinska fudbalska škola dobili nove terene za najviše domete

24.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Fudbalski klub Crvena zvezda, na lokaciji Omladinske škole, obezbedio je novu podlogu vrhunskog kvaliteta za buduće asove - FieldTurf sistem veštacke trave za fudbalske terene.

FieldTurf je veštačka trava vrhnskog kvaliteta (Foto: FK Crvena zvezda)

Nakon što su se mnogi priznati evropski fudbalski klubovi odlučili za ovu podlogu, Fudbalski klub Crvena zvezda učinio je isto.

FieldTurf je veštačka trava vrhnskog kvaliteta i pruža igračima maksimum u pogledu osećaja za igru, kao i pogledu kretanja igrača i lopte.

Upravo iz tih razloga, kao i zbog poštovanja najviših ekoloških i sigurnosnih standarda, novi tereni Omladinske škole zvanično su sertifikovani FIFA etiketom najvišeg nivoa - FIFA Quality Pro, što omogućava da se na njima igraju zvanične utakmice najvišeg ranga (juniorska Liga šampiona).

Takođe, tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda su za sada jedini FIFA sertifikovani tereni sa prirodnim punjenjem u Srbiji.

Puregrain je inovativno rešenje sa 100% prirodnim, organskim punjenjem (Foto: FK Crvena zvezda)

"Kvalitet podloge je od izuzetne važnosti za igrače, njihove rezultate, kao i za vlasnike u pogledu održavanja. Osim toga, ekološki aspekt je nešto što se danas sve više uzima u obzir. Imajući to u vidu, kao i performanse i sigurnost od povrede igrača, iznedrili smo inovativno rešenje sa 100% prirodnim, organskim punjenjem - PUREGRAIN, na bazi kukuruza", navode u kompaniji Tarkett sports.

"Verujemo da sve ovo doprinosi kvalitetu igre u najširem smislu te reči", dodaju.

Regulativa Evropske Unije predvidela je da se do 2030. godine postepeno smanji, a zatim i ukine upotreba polimera u veštačkoj travi.

Prateći te smernice, Tarkett (u okviru koga posluje FieldTurf), kao jedan od lidera u oblasti rešenja za sve vrste podloga među kojima su i sportske, iznedrio je inovativno rešenje PUREGRAIN koji se proizvodi u Bačkoj Palanci.

Jedini FIFA sertifikovani tereni sa prirodnim punjenjem u Srbiji (Foto: FK Crvena zvezda)

Imajući u vidu koliko uslovi treninga utiču na uspeh, FK Crvena zvezda ima jasnu strategiju ulaganja u infrastrukturu, kako bi se stvorili optimalni uslovi za trening novih vrhunskih igrača.

Postavljanjem novih terena, koji prate sve svetske standarde, učvršćuje se pozicija stadiona Rajko Mitić i Omladinske škole FK Crvena zvezda kao mesta svetske klase koje ima uslova da nastavi da odgaja vrhunske fudbalske talente.

Tereni su realizovani finansijskim sredstvima kluba, kroz ujedinjene napore i tehničke resurse kompanija proizvođača Fieldturf (deo grupacije Tarkett Sports) i tehničkog partnera Bonus Co.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
;