INFONET-468X60-BANNER

Počinje rekonstrukcija šetališta u Bloku 44

09.04.2021. | Beoinfo

JKP Zelenilo – Beograd će sutra, 10. aprila, započeti radove u okviru treće faze sanacije šetališta "Lazaro Kardenas" u Bloku 44, saopšteno je iz ovog preduzeća. Ovom fazom radova biće obuhvaćen krak šetališta koji se pruža kroz Blok 44, od Nehruove do Gandijeve ulice. Čitav ovaj prostor će posle obnove dobiti potpuno drugačiji, savremen i uređen izgled.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Predmet radova je formiranje funkcionalne javne zelene površine šetališta "Lazaro Kardenas", a prilikom planiranja najviše se vodilo računa o najmlađima. Od sadržaja koji su namenjeni njihovoj zabavi biće izgrađeno novo dečje igralište, dok će četiri postojeća biti rekonstruisana. Za decu će biti izgrađen i saobraćajni poligon za vožnju bicikala i trotineta. Sportske sadržaje činiće nova teretana na otvorenom, a biće saniran i košarkaški teren. Na šetalištu će biti sanirani čvrsti zastori, staze i platoi, a od prateće opreme planirana je ugradnja 38 klupa i postavljanje 16 đubrijera.

U sklopu ozelenjavanja prostora, po završetku građevinskih radova biće zasađena 54 stabla, dok će travnjak biti obnovljen na površini većoj od 12.000 kvadratnih metara. Planirani završetak radova u okviru treće faze je 15. decembar tekuće godine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su završeni radovi u Bloku 45 i podsetio da ovo šetalište, dužine oko četiri i po kilometra, povezuje blokove 45, 44 i 70.

- U okolini šetališta, koje se izdvaja svojom lepotom, živi oko 35, možda i 40 hiljada ljudi. Kada je Novi Beograd građen, ovo šetalište je bilo planirano. Godine 2019. počeli smo sa radovima, a Vlada Srbije je za tu namenu izdvojila tri stotine miliona dinara. Do sada je uloženo skoro 450 miliona dinara u rekonstrukciju, jer je dodatnih 150 miliona obezbedio Grad Beograd. Završili smo kompletno šetalište u Bloku 45 gde se sada nalazi šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom. Na ovom prostoru je zasađeno 235 novih stabala a postavljene su i 152 nove klupe. Sada je to mesto gde dolaze deca i iz drugih delova grada - naveo je Vesić.

Pored najavljenih radova koji kreću u Bloku 44, priprema se i projekat za Blok 70, gde bi trebalo da radovi krenu na proleće.

- To znači da ćemo tokom 2022. raditi i deo u Bloku 70, nakon čega će čitavo šetalište "Lazaro Kardenas" biti završeno. Prednosti nakon rekonstrukcije će biti bolji životni standard i veća cena stanova - kazao je Vesić i dodao da je sve što je tamo urađeno sprovelo Javno komunalno preduzeće Zelenilo – Beograd.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;