INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi stadion u Zaječaru - Teren sa drenažom i grejanjem

11.09.2019. | I. Milovanović | eKapija

Zaječar je jedan od šest gradova koji će dobiti novi stadion. Gradski stadion sa 8.186 mesta i u skladu sa UEFA standardima trebalo bi u Zaječaru da bude izgrađen oko 1km južno od centra grada, na obroncima Kraljevicе, u sklopu postojećeg sportsko-rekreativnog kompleksa.

Veličina terena je 105x68m, prostor je neposredno uz teren sa severne i južne strane 8m, dok je sa istočne i zapadne 8,5m, tako da je teren sa okolinom ukupno 121x85m. Teren ima drenažu i grejanje, navodi se u idejnom rešenju.

Projektovano je da iz prijemnih prostorija igrači i sudije direktno izlaze na teren, a vip gosti i predstavnici medija liftom ili stepenicama penju na drugi sprat.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Formiran je plato oko celog stadiona sa kojeg posetioci kroz kontrolisane ulaze u koridor ispod tribina. Duž koridora su projektovani punktovi za ketering, prvu pomoć i toaleti. Posetioci ulaze na tribine sa po pet prolaza na severu i jugu i sa po sedam na istoku i zapadu. Na nivou prizemlja sa severne strane formiran je prostor namenjen za komercijalne sadržaje. Namena lokala je u domenu lokalne zajednice.

Zapadna tribina ima i treći nivo, a na trećem nivou projektovani su prostori za novinare, tv reportere, tv studio, kontrolna soba, vip kafe. Sa ovog nivoa se silazi do vip mesta - ukupno 180. Tribine su kompaktne, ravne. U ćoškovima pod uglom od 45 stepeni postavljena su dva semafora i dva reklamna panela.

Stadion će biti bez atletske staze i njegovu izgradnju finansiraće Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja. Vrednost investicije je oko 17 mil EUR.

- Ukoliko se isprate rokovi, a za izgradnju stadiona je neophodno oko 20 meseci, to znači da bi do kraja 2021. godine stadioni trebalo da budu gotovi i pušteni u rad - rekao je nedavno direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;