INFONET-468X60-BANNER

Uređuje se park kod Ranžirne stanice u Novom Sadu

18.01.2021. | eKapija

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad raspisala je tender za treću fazu uređenja parka kod Ranžirne stanice, sa infrastrukturom i javnim osvetljenjem, a vrednost radova procenjena je na 20,83 miliona dianra bez PDV-a.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, u okviru parka planirana je izgradnja dva dečja igrališta za decu mlađeg i decu starijeg uzrasta sa teretanom na otvorenom za odrasle. U okviru ovih celina planiraju se platoi sa potrebnim elementima za decu svih uzrasta.

Rok za podnošenje ponuda je 8. februar 2021. godine.

Uz samu poslastičarnicu projektovano je igralište za decu mlađeg uzrasta i opremljeno spravama kao što su klackalice, ljuljaške, njihalice, četvorosed na federima, fiksne gumene igračke i multifunkcionalni kompleks. Igralište za decu starijeg uzrasta postavljeno je u severo-zapadnom delu parka i osmišljeno je kao skup tri celine: prostor za igru sa multifunkcionalnim kompleksom za decu uzrasta od 5 do 12 godina, panjevi i hodalice za motoriku. Sve sprave služe za rekreativno vežbanje, razvoj motorike, ravnoteže i naravno zabavu. Deo prostora igrališta namenjen je za odmor i druženje sa organizovanim radijalo postavljenim kontinualnim klupama i pergolama.

Na jednom delu, trećoj celini, postavljena je teretana na otvorenom sa spravama za vežbanje od kojih su neke predviđene i da ih mogu koristiti osobe sa invaliditetom.

Oba dečija igrališta projektovana su prema pravilniku o bezbednosti dečijih igrališta i moraju biti izvedena uz poštovanje ravilnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;