INFONET-468X60-BANNER

Završena prva faza stambenog kompelsa West 65 (video)

23.05.2013. | Tanjug.biz

U Novom Beogradu večeras je svečano obeležen završetak prve faze izgradnje poslovno-stambenog objekta  West 65, u koju će kompanija PSP Farman investirati ukupno 170 miliona evra.

Suvlasnik kompanije PSP Farman Branislav Grujić izjavio je tim povodom da je završeno oko 28.000 kvadratnih metara, što je  šestina ukupno planirane investicije i napomenuo da je već 80 odsto od ukupno 150 stanova, prodato kupcima.

Grujić je naglasio da je PSP Farman ponosan što je uspeo na vreme da izgradi prvu fazu budućeg stambeno-poslovnog objekta u Novom Beogradu, pogotovo što su radovi izvođeni u vreme najteže krize u proteklih 30 godina i što se radi o jednoj od većih investicija u domaćem građevinarstvu.

"Za nas je ona važna zbog toga što je to prva etapa, što smo pokazali da ono što radimo svuda po svetu, možemo i u Srbiji da uradimo, a uradili smo ga u relativno kratkom roku", rekao je Grujić i najavio da će PSP Farman preneti svoja iskustva, iz ove prve etape izgradnje, da se lakše i brže obavlja biznis u Srbiji, jer ima toliko mnogo sitnica koje ugrožavaju efikasnost rada, tako da neke stvari moraju da se menjaju.

Grujić je istakao da je kompleks West 65 u Omladinskih brigada u Novom Beogradu visoko tehnološki objekat, uz primenu principa energetiske efikasnosti i obnovljivih izvora energeje, jednom rerčju, radi se o najmodernijem stambenom kompleksu ne samo u Srbiji, već na prostoru bivše Jugoslavije.

U naredna tri meseca trebalo bi da počne izgradnja sledeće etape kompleksa West 65, a u naredne dve godine trebalo bi da bude kompletno završen stambeni deo obejkta, a potom sledi izgradnja komercijalnog dela obejkta, odnosno završetak poslovnog prostora, rekao je Grujić.

Planirano je da objekat West 65, kada bude završen, ima 514 stanova i tada bi Beograd trebalo da dobije najveću kulu koja će sa 39 spratova i 146 metara nadmašiti Poslovni centar Ušće.

Kula će se prostirati na 37.058 kvadratnih metara, a  u njenom sklopu, kao dve nezavisne organizacione celine, planirani su poslovni prostor i hotelski apartmani sa obezbeđenih 545 parking mesta. U samom naselju će biti i vrtić, tržni centar, dečje igralište, trg i 1.300 parking mesta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;