INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

USCO deo poslovanja prenosi u Trstenik

20.10.2011. | Economy

Delegacija trsteničkog preduzeća Prva petoletka bila je sa predstavnicima Vlade Srbije i Direkcije za izgradnju Trstenika u Italiji gde su obišli USCO iz Modene, jednu od vodećih kompanija u proizvodnji i distribuciji rezervnih delova za velike mašine namenjenih građevinskoj industriji.

Delegacija preduzeća Prva petoletka razgovarala je sa vlasnicima kompanije USCO o mogućnostima da svoj proizvodni pogon stacionira u okviru ove srpske kompanije.

Kompanija USCO zainteresovana je da u halu Mikroelektronike u Trsteniku preseli svoj pogon kako bi, prema rečima predstavnika Prve petoletke, deo poslovanja prenela u Srbiju. USCO bi onda zaposlio nove radnike, instalirao nove mašine i opremu i rekonstruisao halu prema svojim potrebama. Planirana proizvodnja u potpunosti bi bila namenjena izvozu. Proizvodi izrađeni u Srbiji nosili bi obeležje Made in Serbia, a kompanija USCO ima nameru da u Agenciji za privredne registre izvrši registraciju nove firme sa sedištem u Trsteniku.

"Kompanija USCO zainteresovana je za realizaciju proizvodnje na dug rok, tako da postoji mogućnost proširenja kapaciteta i proizvodnje nakon nekoliko godina rada, odnosno izmeštanja celokupnog proizvodnog programa GRS spa u Trstenik. To će stanovnicima opštine Trstenik omogućiti nova radna mesta i doprineti prosperitetu celog Rasinskog okruga", naglasio je generalni direktor kompanije Prva petoletka Zoran Veselinović.

U narednom periodu očekuje se da ova kompanija dostavi Pismo o namerama Kabinetu potpresednika Vlade, posle čega će biti zakazan novi sastanak u Beogradu na kome će biti precizirani svi bitni detalji u vezi sa poslovnom saradnjom.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SSAB-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;