INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Završna obrada je ključ uspeha: Aufeer Design se oslanja na sisteme brenda AM Solutions

21.10.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Još uvek mlado odeljenje za 3D štampanje češke kompanije Aufeer Design već skoro dve godine koristi mašine S1 i M1 Basic kompanije AM Solutions - 3D tehnologiju za završnu obradu. Ovo omogućava timu da postigne najbolje rezultate u pogledu kvaliteta, te uštedi mnogo vremena i novca zahvaljujući automatizovanim procesima.

Tomáš Klepl, šef aditivne proizvodnje Aufeer Design: "Bili smo impresionirani profesionalnom prezentacijom AM Solutions na sajmu Formnext. Njihovi stručnjaci su brzo shvatili šta tačno tražimo." (Foto: Aufeer Design)

Aufeer Design, sa sedištem u Pragu, deo je Aufeer grupe i, kao kompanija srednje veličine, nudi niz rešenja, posebno za automobilsku industriju.

U tamošnjem centru za inovacije razvija modele, makete i prototipove za svoje međunarodne kupce i osmišljava ostvarive dizajne i proizvode visokog kvaliteta u bliskoj saradnji sa dizajnerima. Kompanija je nedavno obogaćena sopstvenim odeljenjem za 3D štampanje, koje proizvodi pojedinačne plastične delove koristeći selektivno lasersko sinterovanje.

"Još uvek smo mlado odeljenje, ali planiramo da brzo rastemo", navodi Tomáš Klepl, šef aditivne proizvodnje Aufeer Design.

"Naš ključ uspeha leži u automatizovanoj završnoj obradi, jer nam otvara nove mogućnosti - mi smo brži, ekonomičniji, postižemo visokokvalitetne rezultate koji su uvek ponovljivi i time jačamo poverenje kupaca u aditivnu proizvodnju", dodaje.

Modeli S1 i M1 Basic kompanije AM Solutions - 3D tehnologija za završnu obradu koriste se od početka 2023.

"Upoznali smo se sa AM Solutions brendom kroz impresivnu prezentaciju na sajmu Formnext i osetili smo da se razumemo od samog početka", objašnjava Klepl. "Sa ličnim kontaktom u Češkoj, udaljenosti su kratke i na naše upite se brzo odgovara."

Ušteda vremena i poboljšanje kvaliteta

Samo nekoliko nedelja nakon sajma Formnext, Aufeer Design počeo je da koristi S1 i M1 Basic. Kao univerzalni uređaj, S1 kombinuje dva procesna koraka čišćenja i završne obrade površine u samo jednom sistemu, što znači uštedu prostora za dodatnu mašinu i uštedu troškova do 50 odsto u poređenju sa drugim tržišnim rešenjima.

Osim toga, promena medija za peskarenje nije neophodna za korake procesa čišćenja i završne obrade i nema opasnosti od kontaminacije kada se koriste dva različita medija za peskarenje u jednom sistemu.

Putem ravnomernog rotiranja radnih komada, S1 obezbeđuje ujednačen i dosledan rezultat. Sistem koristi polistiren za peskarenje, koji je posebno efikasan zahvaljujući integrisanom sistemu pripreme agensa za peskarenje.

Na ovaj način se stvara znatno manje otpada i prerada postaje mnogo održivija. Pored toga, M1 Basic je ekonomično i samodovoljno mašinsko rešenje koje zaglađuje i polira širok spektar komponenti.

"Rešenja za završnu obradu su u velikoj meri ubrzala naše procese, pošto je sve prethodno obrađeno ručno. Kolege sada imaju znatno više vremena", objašnjava Klepl. "AM delovi takođe imaju izuzetno dobar kvalitet površine, što znači da našim kupcima možemo ponuditi sve više rešenja."

Zahvaljujući pozitivnom iskustvu, sledeći AM-Solutions sistemi su već u planu.

AM-Solutions je brend Rosler Grupe. Za dodatne informacije posetite www.solutions-for-am.com, a detaljne informacije možete naći i na sajtu www.rosler.com.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
BROWEL-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;