INFONET-468X60-BANNER

Novi Cat® 255 i 265 kompaktni utovarivači na gusenicama donose značajna poboljšanja

07.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Nadovezujući se na uspeh serije kompaktnih utovarivača na gusenicama D3, potpuno nova generacija kompaktnih utovarivača na gusenicama Cat® 255 i 265 predstavlja temeljnu obnovu projekta prethodne serije, čime se poboljšavaju funkcije zbog kojih su prethodni modeli stekli takvu popularnost.

Poboljšane performanse motora

Poboljšane performanse motora (Foto:Teknoxgroup Srbija)

Kao prvi modeli nove generacije u liniji kompaktnih utovarivača na gusenicama, 255 i 265 povećavaju ugled Caterpillarovih utovarivača zbog poboljšanih performansi motora, performansi podizanja i nagiba, stabilnosti, udobnosti operatera i tehnologije.

"Zadržali smo DNK serije D3 dok smo ponovo osmišljavali mogućnosti za performanse utovarivača koristeći povratne informacije kupaca kako bismo ostali lideri", izjavio je Trevor Chase, specijalista za primenu proizvoda za Caterpillar. "Oba modela nove generacije koriste mnoge prednosti koje nudi dizajn vertikalnog podizanja. Novi Cat 255 zamenjuje 259D3, dok 265 zamenjuje mašine 279D3 i 289D3."

Novi standard performansi

Nove utovarivače 255 i 265 pokreću motori Cat C2.8T odnosno Cat C2.8TA, koji isporučuju snagu od 55,4kW. Novi motori održavaju snagu u širem rasponu broja obrtaja i odlikuju se značajnim povećanjem okretnog momenta - za 13% na 255 i za 43% na 265 - radi postizanja poboljšanih radnih performansi.

Redizajnirani pogonski sklop smešta motor i paket za hlađenje niže u okvir radi poboljšane stabilnosti, što operateru pruža samopouzdanje prilikom rukovanja teškim teretima i tokom svih aspekata radnih ciklusa.

Novi utovarivač 255 pruža vodeću podiznu visinu u klasi, a u poređenju sa modelom 259D3, pruža za 36% veći nagib, za 26% veću podiznu silu kidanja i za 24% povećan nominalni radni kapacitet (ROC). Kod 265, visina do zgloba, u poređenju s 289D3, povećava se za 193mm, što rezultira najvećom visinom podizanja u klasi od 3,35m za lakši utovar u kamion. Mašina 265 takođe pruža 19% veću silu kidanja korpe i 22% veću silu kidanja krana.

Vodeća podizna visina u klasi

Vodeća podizna visina u klasi (Foto:Teknoxgroup Srbija)

Reinženjering donjih komponenti mašine doveo je do jačeg i čvršćeg podvozja za poboljšanu stabilnost mašine i manji nagib prilikom punjenja kašike materijalom. Njegov donji deo sa torzijskim vešanjem pruža veću udobnost za operatera, smanjenje trošenja gusenica i materijala, dok krući dizajn dovodi do ravnijih površina. Utovarivač 255 nudi novu opciju sa cevastim gusenicama od 320mm.

Poboljšan prostor za operatera

I Cat 255 i 265 kompaktni utovarivači na gusenicama imaju dizajn veće kabine sa 22% većim ukupnim volumenom i sa 26% dodatnog prostora za noge.

Utovarivači nove generacije opremljeni su standardnim LCD monitorom od 5 inča ili naprednim ekranom od 8 inča osetljivim na dodir, u zavisnosti od odabranog tehnološkog paketa. Kao i napredni ekran serije D3, standardni monitor ima Bluetooth vezu i podržava funkciju za prikaz zadnje kamere, sporog kretanja, merenja vremena rada, podsetnika za održavanje kao i 32 jezika.

Napredni ekran osetljiv na dodir pruža viši nivo kontrole u odnosu na standardnu funkcionalnost monitora, pruža naprednu radio kontrolu i podržava opciju više kamera od 270° kao i izbor 32 jezika. Nove napredne upravljačke palice pružaju integrisanu kontrolu naprednog ekrana osetljivog na dodir, tako da se sve komande i podešavanja mašine mogu izvršiti bez skidanja ruke sa komandi.

Uz nisku ulaznu tačku, ulazak i izlazak iz utovarivača 255 i 265 mnogo je lakši. Redizajn omogućava operateru da otvori vrata kabine iako podizne grane nisu potpuno spuštene do graničnika.

Veća kabina i bolja preglednost

Veća kabina i bolja preglednost (Foto:Teknoxgroup Srbija)

Pojednostavljeni postupak uklanjanja vrata u dva koraka omogućava operaterima da ih brzo uklone bez alata. Vidljivost je poboljšana zbog nižeg nosača motora, 59% većeg zadnjeg prozora i većeg gornjeg prozora koji omogućava povećanje vidljivog područja za 15%.

Napredne tehnologije

Ovi novi kompaktni utovarivači na gusenicama donose sledeći nivo integracije mašina sa tehnologijom. I standardni i napredni monitori nude mogućnost pokretanja Cat Smart priključaka, kao što su dozerski i grejderski noževi i rovokopačka ruka. Ovi priključci su povezani sa upravljačkim palicama, a mašina automatski prepoznaje vrstu priključka i potreban uzorak upravljačke palice za njegovo upravljanje.

Za više informacija o novoj generaciji Cat 255 i 265 kompaktnih utovarivača na gusenicama, kontaktirajte Teknoxgroup Srbija, zvaničnog zastupnika Caterpillar mašina za Srbiju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;