INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Integrisane tehnologije u CAT® dozerima dostupne na određenim modelima D1-D8

11.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Sa tesnim rokovima i ograničenim budžetima, svaki radni ciklus se računa. Integrisane tehnologije na Cat® dozerima omogućavaju vam da postignete predviđene nivelacije brže i preciznije. Uštedite na vremenu, materijalu i izbegnite dodatne radove od prvog prolaza do završne površine. Omogućite operaterima svih nivoa veština da rade efikasnije, produktivnije i sa manje zamora tokom cele smene.

CAT

Foto: Teknoxgroup Srbija

Cat slope assist

Asistencija kod formiranja radne površine prilagođava ugao noža za postizanje boljeg ravnanja površine.

Brže realizujte planiranje na terenu kako biste uštedeli vreme i smanjili troškove ponovnog rada, radne snage i materijala. Slope Assist funkcija omogućava operaterima različitih nivoa iskustva da rade brže i preciznije.

Manji broj unosa parametara znači lakše rukovanje - jednostavno prilagodite ugao noža za postizanje boljeg kvaliteta površine. Prebacivanje između ručnog i automatskog režima rada obavlja se jednostavnim pritiskom na dugme.

Slope Assist funkcija radi uporedo sa 3D GPS sistemima tamo gde nema GPS/GNSS signala. Ne zahteva baznu stanicu, laser i dodatnu opremu.

Cat steer assist - Cat asistencija upravljanja

  • Cat Steer Assist sistem automatizuje više funkcija za upravljanje čime se olakšava rad.
  • Smanjite unos komandi za upravljanje do 75%*.
  • Steer Assist sistem doprinosi smanjenju zamora operatera, čime se postiže veća efikasnost u radu. Koristite ga za automatsko održavanje pravolinijskog kretanja sa optimalnim opterećenjem na ravnom terenu i na poprečnim nagibima.
  • Koristite zakretanje nagibom noža pri guranju većih zahvata materijala za efikasnije manevrisanje nego što je to slučaj u manevrisanju sa zakretanjem gusenicama.
  • Steer Assist funkcija je deo Assist sistema sa ARO paketom.

*Studija Cat Assist Advantage Study, sprovedena u avgustu 2022. godine od strane kompanije Caterpillar na testnom poligonu u Peoriji.

CAT

Foto: Teknoxgroup Srbija

Još više integrisane assist tehnologije

Prikaz opterećenja noža na monitoru

Prikaz opterećenja noža na monitoru pruža vizuelne povratne informacije koje omogućavaju operaterima da postignu puno opterećenje noža pri svakom guranju. Ova funkcionalnost doprinosi povećanju produktivnosti i efikasnosti u procesu ravnanja.

Kontrola vuče (trakcije)

Uz pomoć kontrole vuče smanjuje se proklizavanje gusenica radi sprečavanja zaustavljanja pod maksimalnim opterećenjem. Ova funkcija omogućava konzistentno ravnanje, smanjuje zamor operatera i poboljšava vek trajanja donjeg stroja.

Stabilni nož

Funkcija Stable blade za stabilnost noža funkcioniše bez kolizije sa upravljanjem operatera čime se postižu ravne površine pri manuelnom režimu rada.

AutoCarry™

AutoCarry™ funkcija automatski kontroliše podizanje noža kako bi se smanjio zamor operatera. Uz pomoć ove funkcije zadržava se željeno opterećenje noža, dok se u isto vreme sprečava proklizavanje gusenica i poboljšava konzistentnost opterećenja.

Više informacija o tehnologijama na Cat dozerima možete dobiti od kompanije Teknoxgroup Srbija d.o.o, ekskluzivnog zastupnika Caterpillar proizvoda za Srbiju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;