INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

IBA Ada pustila u rad višenamensku mašinu za testiranje brusnih i rezanih ploča

20.06.2011. | E-kapija

Predsednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić posetio je u petak (17. juna) Adu, gde je u Industriji brusnih alata - IBA, pustio u rad višenamensku mašinu za testiranje brusnih i rezanih ploča na sigurnost po svetski zahtevnom OSA standardu.

Najsavremenija OSA test-mašina, čija je vrednost 70.000 evra, nabavljena je zahvaljujući BSC Informativnom centru za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).

Osim testiranja na bezbednost i sigurnost proizvoda u kompaniji IBA, ova mašina biće na raspolaganju i drugim kompanijama u cilju što boljeg plasmana proizvoda na zahtevno tržište Evropske unije, kao i naučnim institucijama za istraživanje i razvoj novih tehnologija.

Direktorka BSC Centra, Marija Vujaković naglasila je da je OSA test-mašina, kojom je opremljena IBA kompanija, jedinstvena ne samo u našoj zemlji, nego i u regionu. "Ova mašina je veoma značajna za unapređenje konkurentnosti domaće proizvodnje u odnosu na inostranu", istakla je direktorka Vujaković i podsetila da je BSC Centar nedavno opremio Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu mernom laboratorijom za testiranje niskonaponskih uređaja.

"Realizacijom svojih programa BSC Centar omogućava veći stepen tržišne slobode za naše proizvođače", rekla je Marija Vujaković i dodala da će savladavanjem tehničkih barijera biti ostvaren princip slobodnog kretanja roba u Evropskoj uniji.

Prema rečima direktora IBA, Zorana Kalabe, zapadno tržište traži da kompanija proizvodnog profila kakav ima IBA, poseduje OSA sertifikat. "Naša kompanija se bavi proizvodnjom brusnih i reznih ploča - proizvoda kod čije upotrebe se mora voditi briga o bezbednosti. Ova mašina omogućava da se proizvodi ispitaju po veoma zahtevnim svetskim standardima, te da se maksimalno bezbedni plasiraju na tržište", rekao je Kalaba.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
SSAB-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;