INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kompanija Austrotherm obeležila 10. godina uspešnog poslovanja

10.05.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija „Austrotherm d.o.o”, lider u proizvodnji termoizolacionih materijala na tržištu Srbije, obeležila je danas deset godina od početka poslovanja. Austrijski koncern „Schmid Industrie Holding“, kojem između ostalih pripada i grupacija „Austrotherm International“, doneo je 2001. godine odluku o osnivanju srpske “kćerke” kompanije „Austrotherm d.o.o” sa sedištem u Valjevu, gde je 2003. godine izgrađena i puštena u pogon fabrika za proizvodnju termoizolacionih materijala od EPS-a (ekspandiranog polistirena, tj. „stiropora“). Vrednost grin fild investicije iznosila je četiri miliona evra. 2005. godine je kompanija preuzela i dva do tada konkurentska proizvodna pogona - u Nišu i Srbobranu - čime je preuzela lidersku poziciju na tržištu.

„Dugogodišnje iskustvo i stručnost pomoglo nam je da se uvrstimo među vodeće proizvođače termoizolacionih materijala u Evropi. Danas „Austrotherm International” posluje u 10 zemalja sa ukupno 17 proizvodnih pogona. Kontinuirano uvodimo svetsku praksu u naše poslovanje kroz primenu kvalitetnih termoizolacionih materijala koji doprinose uštedi energije, odnosno energetskoj efikasnosti. Naši zaposleni, stručnjaci su u oblasti niskoenergetskih i pasivnih kuća i našom ekspertizom pokušavamo da utičemo i na promenu navika potrošača u Srbiji”, izjavio je Peter Schmid, generalni direktor Austrotherm GmbH.

Ovom prilikom kompaniji je za dosadašnja ulaganja u razvoj srpske privrede, dodeljena i plaketa Privredne komore Srbije, koju je uručila potpredsednica Komore gospođa Vidosava Džagić. Od početka svog poslovanja u Srbiji, kompanija „Austrotherm d.o.o” konstantno ulaže u modernizaciju proizvodne opreme, pre svega u svom XPS-pogonu u Nišu (proizvodnja termoizolacionih ploča od ekstrudiranog polistirena), ali i u EPS-pogonima na sve tri lokacije. Osnovna delatnost kompanije jeste proizvodnja izuzetno kvalitetnih XPS- i EPS-termoizolacionih materijala, profila, polietilenskih proizvoda i ploča za unutrašnju gradnju.

„Danas sarađujemo sa više od 200 srpskih trgovaca građevinskim materijalima, a gotovo nijedan bitan građevinski projekat nije prošao, a da u njemu nismo učestvovali. Među njima su PC “Ušće”, Delta City, Airport City, Univerzitetsko naselje „Belville“, Avalski toranj i mnogi drugi. Naš cilj u narednom periodu je da još više proširimo saradnju i sa drugim strukturama u branši, pre svega sa arhitektama i investitorima, kao i konstantno unapređenje kvaliteta naših proizvoda i usluga” rekao je Dragomir Ilić, generalni direktor „Austrotherm d.o.o”.

Grupacija ”Austrotherm International” sa sedištem u Austriji deo je ”Schmid Industrie Holding”, jednog od najvećih evropskih koncerna koji proizvodi najrazličitije vrste građevinskih materijala, a koji u svom vlasništvu ima još poznatih građevinskih brendova, kao što su „Baumit”, „Murexin” i ostali. Godišnji promet "Austrotherm International" je u 2010. iznosio 176.000.000 evra. Po podacima iz aprila 2011. godine, broj zaposlenih u grupaciji iznosi oko 800 ljudi, dok broj zaposlenih u celokupnom koncernu ”Schmid Industrie Holding” iznosi 4.700 ljudi. 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;