Jedinstveno u Srbiji - Isuzu D-MAX Single 4x2 Socage A314

21.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Na ovogodišnjoj izložbi komunalnih vozila i opreme „MOTOPLANT EXPO 2016“, na Beogradskom sajmu, domaća firma Hidraulik Pro iz Vrčina, u saradnji sa ovlašćenim prodavcem i serviserom vozila Isuzu, firmom TRIO Motors, predstavila je specijalizovano vozilo sa zglobnom hidrauličnom teleskopskom platformom, bazirano na standardnom Isuzu „D-MAX“ pick-up.

U pitanju je vozilo, čija će primena, pre svega, najviše odgovarati komunalnim službama za održavanje i popravku ulične rasvete, ali se može koristiti i u druge svrhe, koje zahtevaju sličan vid operacije i pristupa (postavljanje dekoracija, manje građevinske radove, orezivanje krošnji drveća, itd.), za visine do 13 metara.

Za nadgradnju je odabrana zglobna hidraulična teleskopska platforma poznate italijanske firme Socage, oznake „A314“, čija je radna visina 13,2 metra, a nosivost „korpe“ 225 kilograma (dve osobe + alat). Platforma ima mogućnost rotacije od 270 stepeni, dok je samu korpu moguće zakretati za +/- 90 stepeni.

Za stabilizaciju se koriste četiri izvlačeće „šape“ (stabilizatori), koji ne izlaze van širine retrovizora, tako da stabilizovano vozilo, spremno za rad, ne zauzima vise od jednog parking mesta, što je izuzetno značajno za urbane gradske sredine jer omogućava angažman platforme bez remećenja saobraćaja, a pogodno je i za rad van puta.

Što se tiče same osnove, odnosno vozila na koje je platforma montirana, u pitanju je standardni Isuzu „D-MAX 4x2 Single“ pick-up, opremljen 2,5-litarskim Twin-Turbo dizel motorom od 163 konjske snage i 400 Nm obrtnog momenta.

Pomenuti „D-MAX“ dolazi u osnovnom Satellite paketu opreme, sa pogonom samo na zadnjim točkovima, a postoji mogućnost ugradnje i na 4x4 Single verziju. I pored činjenice da se radi o osnovnoj opremi, serijski se isporučuje klima uređaj, el. podizači prozora, kao i sistemi aktivne bezbednosti - ABS (sistem protiv blokiranja točkova prilikom kočenja), EBD (el. raspodela sile kočenja), ESC (el. kontrola stabilnosti) i TCS (kontrola proklizavanja)...

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 11.03.2019.
Kada će biti izgrađen deo SMT kružnog puta ...
Voluja 09.03.2019.
Pruga je i dalje u losem stanju, nije sred...
Balkan 04.03.2019.
A kada ce to da bude sve zavrseno i da li c...
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...