IZOLACIJA-468X60-BANNER

Evropsko tržište nekretnina: Porasla ulaganja u studentske i staračke domove

28.01.2016. | Gde Investirati

Ukupni obim investicija na evropskom tržištu nekretnina u 2015. je iznosio 235 milijardi evra, što je za 17 odsto više nego prethodne godine, i prevazišlo je nivoe od pre početka globalne finansijske krize, navodi se u izveštaju konsalting agencije za nekretnine „Savills“.

- Kako će investitori aktivno nastojati da prošire svoj portfolio, ulaganja u nekretnine će se u 2016. širiti preko čitave Evrope – kaže Marcus Lemli, finansijski direktor u evropskom ogranku „Savills“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U izveštaju agencije se naglašava da je oko 25 odsto investicija u komercijalni sektor nekretnina čine ulaganja u netradicionalna tržišta.

- Ono što podstiče ulaganja u ove sektore su neizbežne demografske promene širom Evrope – komentariše Lydia Brissy direktor istraživanja u „Savills“. - Porast broja starijeg stanovništva i duži životni vek zahtevaju više kvalitetnih medicinskih usluga.

Investitori već uveliko koriste priliku da obezbede dugoročne prihode ulažući u privatne klinike i staračke domove u bogatijim zemljama poput Francuske, Velike Britanije i Nemačke, navodi se u izveštaju.

Neizbežan vid demografskih promena je i veliki priliv mladih ljudi u gradove. Kao rezultat toga, investiranje u studentske i đačke domove zabeležilo je visok nivo u proteklih 12 meseci, posebno u studentskim centrima u Holandiji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

- Očekujemo širenje ovog trenda u velikim gradovima poput Amsterdama, Londona, Pariza i Madrida, ali je takođe zapažena povećana tražnja za đačkim i studentskim smeštajem u Dablinu, Barseloni i Stokholmu – kaže Marcus Lemli.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

MLG
MLG
BAČKI PETROVAC
www.mlg.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;