INFONET-468X60-BANNER

Izgradite vaš sopstveni grad

10.08.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Industrija video igara je jedna od najbrže rastućih koja beleži stalni porast iz godine u godinu i postaje sve značajnija u privrednom razvoju zemalja. Žanrova je veoma puno (akcija, avantura, edukacija…) ali među zanimljivijim svakako jesu igre strategije i simulacije. Simulacije izgradnje gradova, objekata i sl. su popularne i među starijom populacijom i često se nazivaju i "građevinske" igrice. 

"Townscaper" - igrica koja omogućava da se izgradi sopstveni grad (Foto: Steam)

Nedavno je lansirana igrica ove vrste koja je dobila dosta pozitivnih kritika - u pitanju je "Townscaper". Ovo je nova građevinska igra koja korisnicima omogućava da stvore svoj spostveni grad, i to na vrlo jednostavan način korišćenjem elemenata dostupnih na klik. Osmislio ju je Oskar Stalberg koji je inspiraciju našao u skandinavskim gradovima - Stokholmu i Kopenhagenu i knjigama za decu. On za igricu kaže da je eksperimentalni poduhvat i da je u pitanju više "igračka" nego video igra. 

"Townscaper" - igrica koja omogućava da se izgradi sopstveni grad (Foto: Steam)

Komande su prilično jednostavne, preko levog klika se gradi dok je desni za rušenje. Počinje se od gradnje temelja, nakon čega se blokovi postavljaju jedan na drugi ili jedan do drugog. Obazbeđeni su mnogoborjni dodatni sadržaji, tj. karaktersitike u zavisnosti od toga šta treba da se gradi -  terasa, lukovi, mostovi, vrtovi, lestve i sl. Pozadinski zvukovi su svedeni na minimum, izuzev onog koji se čuje kada materijal potone u more. 

"Townscaper" - igrica koja omogućava da se izgradi sopstveni grad (Foto: Steam)

Za gradnju “Townscapera” se koriste mali elementi kako bi igra bila još razigranija i zanimljivija, pa su tako opeke i kamenje u različitim bojama ali se mogu dodati i detalji tipa - poštanski sandučići, galebovi na krovovima, sićušne čizme na kućnim pragovima, itd. U planu je dodavanje još funkcija prema zahtevima igrača, pa se zato od njih traži da izađu u susret i snime svoje kreacije.

"Townscaper" - igrica koja omogućava da se izgradi sopstveni grad (Foto: Steam)

"Townscaper" se može preuzeti na Steamu gde je dobio dobre kritike.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;