SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Arhitektonski napredak: Unikatni digitalni VELUX alati za izvrsnost u dizajnu svake građevine

16.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Uticaj arhitekata proteže se daleko izvan zidova koje grade, spajajući umetnost i nauku kako bi ostvarili snove svojih klijenata. Njihova sposobnost oblikovanja konstrukcija koje traju vekovima pruža im priliku i odgovornost da oblikuju naš zajednički svet sutrašnjice.

Velux

Digitalni alati i usluge pomažu optimizaciju procesa dizajniranja i povećanje efikasnosti (Foto: Velux Srbija)

Prepoznajući ovu ključnu ulogu, VELUX grupa, globalni lider u rešenjima za prirodno osvetljenje, potvrđuje svoju nepokolebljivu posvećenost arhitektama širom sveta. Nudeći najnaprednije proizvode i usluge koje elegantno kombinuju estetiku sa održivošću i performansama, VELUX grupa se pozicionira kao pouzdan saveznik u potrazi za arhitektonskom briljantnošću.

Arhitektura za budućnost

Danas, hlađenje i grejanje zgrada čini 40% potrošnje energije u EU. Kroz svoje veštine i inspirativne vizije, arhitekte imaju ključnu ulogu u stvaranju održive budućnosti. Fokusirajući se na prirodno svetlo, svež vazduh i zdravo okruženje koje pogoduje mentalnom blagostanju, arhitekte igraju vitalnu ulogu u oblikovanju održive budućnosti.

VELUX grupa sarađuje sa arhitektama, pružajući elegantna i moderna rešenja zasnovana na danskim dizajnerskim principima kako bi unapredila projekte kroz prirodno osvetljenje. Pored proizvoda, VELUX pruža digitalne alate i usluge za optimizaciju procesa dizajniranja i povećanje efikasnosti, omogućavajući arhitektama da iskoriste sav potencijal svojih prostora.

Osim inovativnih proizvoda, VELUX grupa nudi niz digitalnih alata i usluga za povećanje efikasnosti dizajniranja, osnažujući arhitekte da otključaju puni potencijal svake prostorije.

Digitalni alati za osnaživanje kreativnih vizija

Jednostavan i nagrađivan Daylight Visualizer pruža preciznu analizu dnevnog svetla, omogućavajući arhitektama da postanu majstori prirodnog osvetljenja tokom faze planiranja, olakšavajući donošenje informisanih odluka o strategijama osvetljenja dnevnim svetlom u malim i velikim projektima.

Velux

Daylight Visualizer pruža preciznu analizu dnevnog svetla (Foto: Velux Srbija)

Simulacije dnevnog svetla visokog kredibiliteta su idealne za procenu usklađenosti sa Evropskim standardom za dnevno svetlo u zgradama EN 17037 i potpuno su kompatibilne sa preferiranim BIM/CAD softverom. Alat omogućava arhitektama da generišu širok spektar jednostavnih 3D modela krovnih prozora i fasada za nekoliko minuta.

VELUX grupa nudi sveobuhvatan paket digitalnih alata, olakšavajući arhitektama da optimizuju svoje dizajne na jednostavan i precizan način. Vodič za projektovanje prozora za kose krovove VELUX grupe omogućava arhitektama da maksimalizuju potencijal prostora ispod kosih ili ravnih krovova, pružajući uvid u optimalno korišćenje i osvetljenje.

Sa preporukama u skladu sa industrijskim standardima, ovi vodiči pružaju neprocenjivu podršku u efikasnom planiranju dnevnog svetla.

Vodič za projektovanje obuhvata osnovne tlocrte svih tipova i veličina prostorija pod kosim krovovima, nudeći smernice kako ih najbolje osvetliti i principe instalacije VELUX prozora sa raznim savetima i trikovima za nesvakidašnje situacije.

Opisi i oblici tipova krovova i dizajnerske veštine za ergonomiju potkrovlja takođe predstavljaju korisne alate u Vodiču za projektovanje, kao i pravila za ugradnju prozora na ravnim krovovima na različitim krovnim konstrukcijama te različite praktične savete za originalne dizajne.

Podaci o broju i veličini svetlarnika za planiranje dnevnog svetla prema preporukama standarda "Dnevno svetlo u zgradama" takođe olakšavaju planiranje.

3D i 2D CAD biblioteke predstavljaju neprocenjive resurse za arhitekte, omogućavajući sigurno integrisanje VELUX proizvoda u dizajn, pružajući detaljne informacije i specifikacije za podršku procesu.

VELUX grupa je proširila svoju zbirku u Biblioteci BIM objekata, povećavajući efikasnost, preciznost, saradnju i održivost tokom životnog ciklusa zgrade.

Štaviše, VELUX grupa nudi virtuelne konsultacije sa arhitektama, omogućavajući im da raspravljaju o detaljima projekta sa stručnjacima kako bi osigurali personalizovana rešenja za njihove specifične potrebe.

Velux

Vodič za projektovanje obuhvata osnovne tlocrte svih tipova i veličina prostorija pod kosim krovovima (Foto: Velux Srbija)

Elegantan dizajn je tu da ostane

Sa naglaskom na profesionalnost i stručnost, proizvodi VELUX grupe ističu se preciznim inženjeringom i vrhunskim kvalitetom, obezbeđujući trajnost, otpornost na vremenske uslove i zvučnu izolaciju. Arhitekte mogu imati puno poverenje u VELUX da će isporučiti pouzdana rešenja koja zadovoljavaju stroge standarde, pružajući mir tokom celog procesa.

Dok održivost postaje ključna u arhitektonskom diskursu, VELUX grupa ostaje posvećena ekološkoj održivosti, nudeći energetski efikasna rešenja koja doprinose ciljevima neto nultih emisija.

Arhitekte mogu imati potpuno poverenje u VELUX da će isporučiti ekološki odgovorne proizvode koji se mogu reciklirati i promovišu zdrav unutrašnji prostor, uz smanjenje ugljeničnog otiska.

Za više informacija o inovativnim proizvodima kompanije VELUX, vodičima za projektovanje i digitalnim alatima, arhitektama se preporučuje da posete link.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;