IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kućni urbani sendvič u Poljskoj

13.07.2015. | Archinect

Poljski arhitektonski biro Zalewski Architecture Group je preuzeo izazov projektovanja modernog renoviranja gradske kuće iz 1930-tih godina, a usendvičena zelena oaza koju su na kraju dobili će vas ostaviti bez daha.

Kuća D - Urbani sendvič - je jednoporodična kuća od cigli koju krasi bujna zelena oaza na krovu, a smeštena je u gusto naseljenom poljskom gradu Zabrze. Krov sadrži terasu skrivenu od okolnih ulica debelim velom lišća.

Za blokove koji okružuju ovu jednoporodičnu kuću, dvospratne stambene zgrade, sve izgrađene ranih 1900-tih godina, kuća D je lokalna znamenitost koja služi kao moderan model rekonstrukcije i uvođenje okolnih istorijskih kuća u budućnost.

Arhitekte su odlučile da grade vertikalno, menjajući tradicionalni oblik krova kući od cigle. Uklanjanjem prvobitnog krova, oni su dodali moderan sprat, čime su napravili pravougaoni oblik kuće.

Prizemlje je podeljeno u zajedničke oblasti za porodicu, poput dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, gostinje sobe i igrališta. Spavaće sobe porodice su premeštene na prvi sprat, gde su privatnost i udobnost bili ključni za projektovanje ovih oblasti.

Arhitekte su takođe aktivirale krovni prostor, koji je sada ravan zahvaljujući projektu. Bujni sloj lisnatog žbunja okružuje obod krova, dajući privatnost nalik zatvorenom baštenskom dvorištu otvorenoj krovnoj terasi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;