INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čaura: lagana, sferična kućica na drvetu

06.07.2015. | Inhabitat

Čaura je lagana, vodootporna i jeftina kućica na drvetu koja izgleda kao gnezdo neke velike ptice koje lebdi među drvećem. Možete je sastaviti i montirati sami za samo dva sata, ili to mogu uraditi za vas iskusni alpinisti, koji će raditi pod vođstvom Bernija du Pajrata, osnivača i kreativnog direktora kompanije Cocoon Tree, koja stoji iza ovog projekta.

Ono što je još privlačnije za ljubitelje prirode kod ove sferične kućice na drvetu jeste činjenica da se njeni mehanizmi za klimatizaciju (neverovatno zvuči, ali kućica na drvetu ih zaista poseduje) napajaju na održivi način pomoću energije sunca i vetra.

Čaura je sferična aluminijumska struktura koja teži samo 65 kilograma. Opremljena sa konopcima i obezbeđena mrežama, struktura ima 12 mesta za ankerisanje, ujedno za kačenje o stabla i za bočnu stabilnost.

Veliki dušek (tri metara u prečniku) i ručno rađeni jorgan se mogu postaviti unutar kućice, smeštajući dvoje ljudi, ili čak i par sa malom decom. Udobni enterijer je zaštićen od vremena sa robustnim vodootpornim spoljašnjim omotačem, uz opremu za klimatizaciju i ventilaciju za korišćenje u ekstremno toplim vremenskim uslovima. Kako bi napravili kućicu u potpunosti komfornom, dizajneri su joj dodali i mreže za komarce na otvorima.

Postoje različiti modeli Čaure, projektovane u skladu sa različtim namenama: Čaura drvo je kućica na drvetu, Čaura plaža je model za ljubitelje plaže i Čaura džungla, obložena sintetičkim vlaknima koja imitiraju bambus, nudi punu zaštitu od vremenskih prilika.

Svi ovi modeli mogu biti postavljeni na tlo sa prilagodljivim nogarama, fiksirani na stubić postavljen na dno jezera, prikačeni na plutajući prsten, obešeni o stabla ili postavljeni na platformu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;