INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Planinska koliba neobičnog izgleda

26.05.2015. | Ignant

Sa svojim pepeljasto sivom bojom „Planinska koliba“ u austrijskom selu Laterns je u stalnom kontrastu sa svojim okruženjem - bujnim zelenim livadama tokom leta, kao i belim snežnim pokrivačem u zimskom periodu. Integracija spoljašnjih površina koje je investitor zahtevao je neka vrsta smicalice.

Na ulaznom nivou, koji je dostupan preko jednog kraka stepeništa, struktura se sužava na dva pomoćna ugaona stuba, koji ne samo da pružaju gostima jedinstvenu priliku da gledaju kroz objekat, već takođe daju ulazu i osećaj značaja.

Sa površinom od oko 87 metara kvadratnih, ova relativno skromna planinska koliba nudi prostor za odmor koji je izgrađen tako da se suprostavi predstojećim klimatskim promenama i služi mnoge naredne generacije.

„Pored sirovih betonskih površina i netretiranih hrastovih podova, vrata i prozora, crne metalne površine dopunjuju harmoničnu, strogu kombinaciju materijala“, objašnjavaju arhitekte iz biroa Marte Marte Architects.

Dva pomoćna ugaona stuba pružaju gostima mogućnost sagledavanja kroz zgradu, uz istovremeno uživanje u panorami okolnog pejzaža. „Upečatljiva i skromna u izgledu, planinska koliba se izdiže iz male praznine na uskoj parceli smeštenoj duž ivice šume“, kažu projektanti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;