INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Podeljena ličnost: Dom koji smešta poslovni i životni prostor

13.01.2015. | Dornob

Život i rad u istom prostoru može biti zastrušujuć, naročito ako različite zone nisu dobro definisane. Ovaj dom u Zalfeldenu u Austriji je delo arhitektonskog biroa Ma hoRe i on savršeno razdvaja radni i životni prostor jednog fizioterapeuta.

Radni prostor fizioterapeuta je smešten u prizemlju doma, i njega karakteriše otvoreni, svetao i prozračan karakter. Separacijom funkcija objekata, osećaj privatnosti stanara je zaštićen u dva gornja sprata gde se nalaze privatne oblasti doma.

Dva dela kuće se izrazito razlikuju, sa betonom koji definiše radni, javni prostor objekta. Laminatni paneli definišu gornji stambeni prostor objekta.

Gornji deo kuće je malo povučen, stvarajući ivicu na kojoj krovna bašta buja. Ovo ispupčenje se nastavlja duž cele dve strane kuće, stvarajući garažni deo na samom kraju.

U unutrašnjosti kuće se nalazi konzolno stepenište koje postaje definišući oblik stambenog prostora. Zidovi stakla obezbeđuju svetlu i prozračnu unutrašnjost, pružajući osećaj komfora i bekstva od radnog dela kuće.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;