INFONET-468X60-BANNER

Kuće ogledalo u Dolomitima

15.12.2014. | Inhabitat

Par kuća za iznajmljivanje nazvane „Kuće ogledalo“ su smeštene prelepom okruženju južno-tirolskih Dolomita u Italiji. Dve luksuzne jedinice su projektovane od strane arhitektonskog biroa Peter Pichler Architecture i pružaju zapanjujuće poglede na okolne vinograde i planine.

Smeštajne jedince su identične jedna sa drugom, a fasada od ogledala na poleđini objekta odražava krajolik. Ono što je svakako bonus jeste da su kuće izgrađene prema italijanskom standardu za održivu gradnju CasaClima sa obijljem prirodne svetlosti, prirodne ventilacije i omotača visokih performansi.

Vlasnici kuća žive na farmi iozgrađenoj 1060-tih godina, a oni su želeli da iskoriste neverovatno zemljište koje poseduju dodavanjem smeštaja za odmor. Angažovali su biro Peter Pichler Architecture kako bi projektovao i nadgledao izgradnju dva luksuzna smeštajna objekta koji pružaju privatnost za goste i vlasnike.

Svaki stan je izgrađen tako da bude u potpunosti autonoman i omogući gostima da uživaju u prirodi. Jedinice su obe apartamni sa jednim krevetom sa otvorenim dnevnim i trpezarijskim prostorom, a tu je i podrumski prostor za skladištenje koji se nalazi ispod svakog apartmana.

Kako bi se minimazirao uticaj na pogled iz kuće vlasnika, zadnja strana apartmana je presvučena u ogledalima, koji reflektuju krajolik i kamufliraju zgradu. Gosti imaju predivne nesmetane poglede na pejzaž kroz velike prozore uštinute kosim krovom.

Dnevno svetlo i prirodna ventilacije pomažu u smanjenju upotrebe energije uz pružanje gostima više bliže veze sa spoljašnjim prostorom. Pored toga, luksuzni objekti za smeštaj su izgrađeni prema CasaClima standardu održive gradnje i poseduju trostruko zastakljene prozore, drvenu konstrukciju i izolaciju visokih performansi.

Apartmani „Kuće ogledalo“ se nalaze u Bolcanu u severnom delu Italije. Dve jedince mogu smestiti dve do četiri osobe svaka i dostupne su za iznajmljivanje sa početnom cenom od 150 evra po noći.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;