Kengo Kuma slaže drvene slojeve unutar kancelarije i kafića u Japanu

21.01.2014. | Dezeen

Japanski arhitekta Kengo Kuma postavio je slojeve drvenih ploča kako bi stvorio brazde unutar ovog radnog prostora i kafića za kompaniju Gurunavi u Osaki. Kengo Kuma je projektovao enterijere dva prostora za kompaniju: jedan koji se koristi kao fizička baza i informacioni centar za prehrambrenu kompaniju, i drugi koji služi kao kafić.

Oba prostora prate isti dizajnerski jezik, sa površina stvorenih pomoću slojeva iverice koji stvaraju predeo koji funkcioniše kao nameštaj. „Nagomilali smo komade drvenih panela kako bismo izgradili enterijer nalik topogafiji“, rekao je Kuma. „Razne vrste prehrambenih artikala se nalaze na ovom drvenom predelu.“

U kafiću Shun*Shoku, drvene ploče su naslagane od poda do plafona u jednom uglu i stvaraju bar u centru, kao i zone za sedenje na stranama prostora. Slično je i u radnom prostoru, slojevi se motaju oko ivica prostorije i proširuju na različitim visinama kako bi formirali police, stolove i sedišta.

Dva prostora su okružena staklenim zidovima na tri strane i čvrstim zidom na leđima. Oni su razdvojeni tunelom koji vodi do daljih maloprodajnih jedinica na glavnoj železničkoj stanici u Osaki. Sličan slojeviti efekat je takođe vidljiv u Kuminom dizajnu V&A muzeja u Dadniju, koji je dobio dozvolu za gradnju prošle godine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!