INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Spoj tradicije i modernog stila uz ISOMAT mikrocementne premaze

08.08.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Mikrocement, duboko ukorenjen u mediteranskoj arhitekturi, kontinuirano evoluira i igra ključnu ulogu u savremenoj građevinskoj industriji širom sveta. Ovaj fleksibilni materijal namenski je dizajniran da stvara minimalističke, ali privlačne prostore bogate karakterom i autentičnošću.

mikrocement

Monolitni izgled površina pruža sofisticiranu estetiku i savremen dizajn (Foto: Isomat)

Zbog svoje izuzetne prilagodljivosti, mikrocement je preferirani izbor kako za projekte novogradnje tako i za renoviranja, pružajući rešenja koja se lako prilagođavaju specifičnim zahtevima svakog projekta, uz poštovanje principa održivosti.

ISOMAT mikrocementni premazi nude neograničene mogućnosti dizajna kroz širok spektar boja, efekata i tekstura, stvarajući elegantne prostore gde se tradicija i modernost sjedinjuju bez vidljivih spojeva.

Prednosti mikrocementa mogu se dodatno poboljšati primenom odgovarajućih zaštitnih lakova. Neke od ključnih prednosti su:

  • Kontinuirana, monolitna površina koja vizuelno proširuje prostor;
  • Pogodan za različite unutrašnje i spoljašnje primene, uključujući podove, zidove, stepeništa, ugradni nameštaj i sanitarnu opremu;
  • Vodoodbojan, što ga čini pogodnim za spoljašnje prostore i vlažne površine;
  • Izuzetno dugotrajan;
  • Glatka površina bez spojeva omogućava jednostavno čišćenje;
  • Mogućnost dodavanja protivkliznog završnog sloja po potrebi, posebno na mestima sa visokom vlažnošću i povećanim rizikom od klizanja, kao što su kupatila i bazeni;
  • Mogućnost bojenja u širokom spektru boja;
  • Idealan za projekte renoviranja, jer se nanosi u tankim slojevima i odlično prianja na različite podloge kao što su stare pločice, drvo, gipsane ploče itd;
  • Visokoestetski prilagođeni rezultati postignuti raznolikošću boja, efekata i tekstura;
  • Sistem se sastoji od sertifikovanih, ekološki i korisnički prihvatljivih proizvoda;
  • Ručna aplikacija koja naglašava jedinstveni izgled svakog prostora.

mikrocement

Mikrocementni premazi nude neograničene mogućnosti dizajna  (Foto: Isomat)

Mikrocement je dvoslojni sistem premaza koji se sastoji od ojačanog osnovnog sloja i završnog sloja. Sistem se zatvara poliuretanskim lakom ili poliaspartičnim premazima koji pružaju izuzetnu mehaničku čvrstoću i otpornost na UV zračenje i nepovoljne vremenske uslove.

Dostupni su u mat-satenskom, satenskom i sjajnom finišu, prilagođavajući se estetskim zahtevima svakog projekta. Za završnu obradu otpornu na klizanje, nakon nanošenja glavnih lakova, potrebno je koristiti antiklizajući, UV-stabilan, providan, dvokomponentni, poliuretanski zaštitni lak.

mikrocement

Mikrocement se koristi u novogradnji, kao i kod renoviranja (Foto: Isomat)

Sa mikrocementom, svaki prostor dobija svoj jedinstveni stil. Monolitni izgled površina pruža sofisticiranu estetiku i savremen dizajn. Budite kreativni i uživajte u personalizovanim završnim obradama, bilo da je u pitanju moderno kupatilo sa kombinacijom mikrocementa i šarenih pločica, karakterističnog kamena ili drugih materijala poput stakla ili drveta.

Mikrocement je takođe odličan izbor za oblaganje ugradnog nameštaja kako u kupatilima, tako i u drugim prostorijama. Važno je istaći da je za postizanje uspešnog krajnjeg rezultata, kako vizuelno tako i funkcionalno, neophodno angažovanje visokostručnih i dobro obučenih instalatera, jer mikrocement zahteva specifične veštine i iskustvo.

mikrocement

Mikrocement je odličan izbor za oblaganje ugradnog nameštaja (Foto: Isomat)

Više o ISOMAT mikrocementnim premazima možete pogledati na sajtu, FB ili IG stranici.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;