INFONET-468X60-BANNER

Star centar u Singapuru

09.09.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Star centar za izvođačke umetnosti, projektovan od strane Endrjua Bromberga (Andrew Bromberg) iz biroa Aedas, završen je 2012. godine i poseduje najveći auditorijum takve vrste u Singapuru. Kompleks od 62.000 kvadratnih metara sastoji se od Star Performing Arts centra i STAR Vista, i pruža vrhunske kulturne i zabavne sadržaje za singapursku publiku.

Građanske i javne komponente kompleksa su najvažnije i vrlo jasno izražene kroz dizajn. Južna elavacija je u potpunosti otvorena, predstavljajući unutrašnjost objekata kao vidljivi odeljak. Masa pozorišta koji lebdi iznad je dinamična, isečena sa staklom i obložena titanijumskom oblogom. Sve ovo pomaže u rastvaranju i razbijanju mase, igrajući se sa kompozicijom od pozitivnih i negativnih naboja, odnosno, udubljenih i izbačenih masa.

Zgrada je namenjena da bude organski objekat koji podstiče javnost. Posetioci se mogu zavući ispod mase zgrade, proći kroz nju, obići je i popeti se na nju kroz niz rampi, eskalatora, terasa i javnih bašti. Sva cirkulacija, kretanja i unutrašnje forme su meke i vijugave kao da su javne aktivnosti ispolirale unutrašnjost ove urbane zgrade sa dinamičnom spoljašnjošću.

Blagi prelaz se javlja vertikalno sa najviše javne i otvorene maloprodajne oblasti do perceptivne privatnosti pozorišta. Cela sekvenca i tranzicija je povezana vizuelno i prostorno sa velikim foajeom spajajući niži maloprodajni prostor kroz stakleni pod sa glavnim lobijem teatra, izlažući na taj način svoj lebdeći volumen.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;