INFONET-468X60-BANNER

Kako povećati energetsku efikasnost doma sa unutrašnjim kliznim staklenim vratima

07.06.2013. | Jetson Green

Nema sumnje da upotreba stakla u eneterijeru daje divan vizuelni efekat, ali da li ste znali da unutrašnja klizna staklena vrata mogu da doprinesu energetskoj efikasnosti u vašem domu? Pored toga što će ona omogućiti da vam životni prostori budu odvojeni kada se ne koriste radi uštede na energetskim troškovima, staklena vrata mogu da omoguće prodor prirodne svetlosti i da poboljšaju ukupan kvalitet života u vašem domu.

Staklena vrata mogu da doprinesu u dodeljivanju poena za LEED sertifikaciju Saveta zelene gradnje Sjedinjenih Američkih Država. Korišćenje stakla može dodati LEED poene za smanjenje potrebnog veštačkog osvetljenja u objektu. Upotreba stakla u enterijeru, posebno ako je reč o staklu koje je napravljeno od recikliranog materijala, umesto pregradnih zidova je dobar, održivi i ekološki izbor.

Taj izbor će, takođe, promovisati bolji kvalitet vazduha smanjenjem korišćenje materijala koji emituju zagađivače, kao što su lepkovi i zaptivne mase. Kod novogradnje ili renoviranja, manji životni prostori mogu biti projektovani tako što će se smanjiti pristupni prostor koji je obavezan upotrebom tradicionalnih vrata.

Posebno lepa su nova klizna staklena vrata koja ne zahtevaju okvire, dozvoljavajući instalaciju na postojećim ulazima sa minimalnom modifikacijom. Ona mogu biti montirana na zid ili postavljena na šine koje mogu biti na plafonu ili zidu.

Dodatne opcije uključuju dizajne vrata koja se samozatvaraju, teleskopska, kao i džepna vrata. Ona koja mogu biti postavljena od poda do plafona u uglovima prostorija će dodatno otvoriti životni prostor. Mnoga nova vrata ne zahtevaju šine na podu i mogu se koristiti u domovima onih koji traže funkcionalnost i pristupačnost uz obilje dnevne svetlosti.

Opcije za stakla uključuju kaljeno staklo koje je otporno na temeperaturne promene i udare. Digitalna štampa direktno na staklu je omogućila dizajnerima da uključe dugotrajan dizaj koji ulepšava vrata i poboljšava estetiku prostora.

Laminirano „bezbednosno“ staklo koje se sastoji od više panela koji su zalepljeni na sloj polivinil butiral (PVB - polyvinyl butiral) je preporučljivo kako bi se sprečilo lomljenje stakla i povećala akustična privatnost.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;