SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

GEALAN vodič za energetsku efikasnost: Kako prozori smanjuju potrošnju energije?

27.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Čak i najkvalitetniji prozori često imaju slabiju izolacionu sposobnost u poređenju sa izolovanim spoljašnjim zidom u koji su ugrađeni. Prozori predstavljaju veliku investiciju kao najskuplji deo spoljne strukture, a kroz njih se gubi značajan deo toplotne energije.

Gealan prozori,

Prozori igraju ključnu ulogu u udobnosti doma (Foto: GEALAN)

Ipak, zašto su prozori tako ključni i zašto bi objekat trošio više energije da nisu uključeni?

Rešenje je u staklu. Staklo na prozorima omogućava prolazak sunčeve energije u prostoriju na način koji nijedan drugi materijal ne može. Svaki zrak sunca pomaže da se prostor zagreje zimi, a manjak energije nadoknađujemo grejanjem.

Kada birate prozore za svoj dom, estetika nije jedini važan faktor. Prozori igraju ključnu ulogu u udobnosti vašeg doma, energetskoj efikasnosti, pa čak i estetici. Pravovremeno donošenje odluka je ključno kako biste osigurali najbolje rešenje za vašu porodicu.

U nastojanju da vam pomogne u toj odluci, kompanija GEALAN nudi vam nekoliko važnih saveta zasnovanih na bogatom iskustvu svojih stručnjaka.

Najsavremeniji PVC prozori sa optimizovanom toplotnom izolacijom

Vrhunski sistem sa aluminijumskom opcijom GEALAN-KONTUR®

Vrhunski sistem GEALAN-KONTUR® garantuje najbolje performanse, od toplotne i zvučne izolacije do protivprovalne zaštite.

Gealan prozori

Sistem S 9000 idealan je za izgradnju velikih elemenata u bojama GEALAN-acrylcolor® (Foto: GEALAN)

GEALAN-KONTUR® ne nudi samo najsavremeniji dizajnerski jezik za nove prozore, već i širok spektar mogućnosti površinskog dizajna. Pored klasičnih površina i širokog spektra folija, dostupna je i PMMA završnica GEALAN-acrylcolor®.

Ovde toplota ostaje tačno tamo gde bi trebalo da bude: Sa profilima iz sistema GEALAN KONTUR® pouzdana izolacija radi bez ikakvih dodatnih mera - čak i uz visoke statičke zahteve.

GEALAN KONTUR® profili postižu testiranu Uf vrednost od 1,0W/(m2K), dok tri nivoa zaptivanja omogućavaju optimalnu nepropusnost sistema, a srednji nivo zaptivanja obezbeđuje prekid protoka toplote.

Na taj način, premium sistem osigurava da u ledenoj zimi hladnoća ostane napolju, a prijatna toplota ostane unutar četiri zida.

Savršeno za velike elemente u boji

Inovativni kombi sistem S 9000 - svestran i moderan sistem za prozore, vrata i podizno-klizna vrata - proizvoljno sa dva ili tri nivoa zaptivanja

Pogodan za trostruko funkcionalno zastakljivanje, prikladan za troslojna stakla do maksimalno 52mm (STV® 54mm) debljine. Inteligentan koncept sa tri nivoa zaptivanja.

Gealan prozori

Inovativni kombi sistem S 9000 - svestran i moderan sistem (Foto: GEALAN)

Vrlo dobra toplotna i zvučna izolacija zahvaljujući šestokomornoj geometriji i velikoj ugradnoj dubini kod okvira i krila. Zbog izvrsnih statičkih svojstava, sistem S 9000 idealan je za izgradnju velikih elemenata u bojama GEALAN-acrylcolor® i to sa 25% više udela stakla.

Savremenoj arhitekturi pečat daju prozorski elementi velikih dimenzija sa ciljem da se postigne prozračnost prostora. Ipak, i pri sanaciji spomenika kulture, vrlo su traženi uži okviri, da bi se zadržao krhki izgled starih prozora.

Pomoću GEALAN sistema S 9000 mogu se realizovati veoma uske širine okvira. Rezultat je do 25% više udela stakla i ulaska svetlosti kroz prozor.

Pogodnost za pasivne kuće kao standard

Jednostavno lepi prozori sa GEALAN-KUBUS® prozorskim sistemom

Sistem GEALAN-KUBUS® definiše novi dizajn za PVC prozore u arhitekturi. Zahvaljujući velikoj staklenoj površini, nudi se veća količina svetlosti i transparentnosti za nove mogućnosti dizajna.

Sa unutrašnje strane novi sistem je dizajniran jednostavnom površinom bez nepotrebnih spojeva, dok sa spoljašnje strane stvara skladan ukupni utisak zahvaljujući pravougaonim preklopima.

GEALAN-KUBUS® je prema ift smernici WA-15/2 omogućio izradu elemenata pogodnih za pasivne kuće u boji i to primenom standardnih profila i ojačanja.

Gealan prozori

GEALAN-KUBUS® nudi izradu prozora sa većom površinom stakla Foto: GEALAN

Zbog izuzetno uskih prednjih širina profila i skrivenog krila, GEALAN-KUBUS® nudi izradu prozora sa većom površinom stakla i time najbolje uslove za proizvodnju elemenata pogodnih za pasivne kuće.

Uz testiranu Uf vrednost od 0,88W/(m2K), inovativni sistem GEALAN-KUBUS® postiže vrhunske rezultate i ispunjava sve kriterijume za izradu elemenata pogodnih za pasivne kuće.

Izuzetna toplotna izolacija postiže se uz pomoć inovativnog dizajna profila i ciljanim korišćenjem IKD® pene u profilu okvira.

I to sve može biti: Designed for you

Prozori su elementi dizajna modernog života koji definišu stil. Proizvodna rešenja sa predviđanjem preuzimaju razvoj i trendove u stambenoj i građevinskoj industriji, predvodeći ih u savremene prozorske sisteme.

GEALAN prozorski profili pravi su izbor za vaš projekat - bilo da se radi o novoj gradnji ili obnovi - jer kombinuju brojne mogućnosti dizajna u pogledu veličine, oblika i boje sa funkcionalnošću koja je promišljena do najsitnijih detalja.

Gealan prozori

GEALAN profili kombinuju brojne mogućnosti dizajna (Foto: GEALAN)

GEALAN prozorski sistemi kombinuju prvoklasne funkcionalnosti sa dizajnerski orijentisanim izgledom koji se ne ističu samo estetikom, već i izvanrednom funkcionalnošću.

Ne samo u pogledu dizajna, već i u smislu energetske efikasnosti i održivosti, prozori su važan deo slagalice u novoj gradnji, prenameni ili obnovi. Novi PVC prozori, koji zadovoljavaju visoke zahteve u termoizolaciji, značajno povećavaju energetsku efikasnost građevinskog objekta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;