INFONET-468X60-BANNER

Proširenje Univerziteta Oksford novim delom biroa Herzog & de Meuron

22.05.2013. | Dezzen

Švajcarski arhitektonski biro Herzog & de Meuron je dobio dozvolu za gradnju zgrade Fakulteta državne i javne politike na Univerzitetu u Oksfordu, Velika Britanija. Blavatnik fakultet državne i javne politike, projekat vredan 30 miliona funti, biće izgrađen u okviru četvrti Radcliffe Observatory, čiji je urbanistički projekat uradio arhitekta Rafael Vinoli (Rafael Viñoly).

Zgrada biroa Herzog i de Meuron imaće oblik gomile naslaganih diskova koji se smanjuju u veličini, neravnomerno usklađeni kako bi stvorili prepuste i terase. Unutra, zgrada će biti organizovana kao „auditorijum ili koncertna dvorana“, kažu arhitekte, sa povezanim terasama koje se pojavljuju od prizemlja do viših nivoa.

Niži nivoi će smeštati nastavne i javne prostore, dok će mirniji viši nivoi biti okupirani od strane akademskih i istraživačkih programa. Gornji nivo će sadržati biblioteku koja će nadgledati otvorenu terasu. Očekuje se da će objekat biti završen 2015. godine.

Projekat fakulteta je pokrenut 2010. godine sa donacijom od 75 miliona dolara od strane američkog filantropa Leonarda Blavatnika (po kome fakultet nosi ime), i ponudiće studentima jednogodišnje master studije javne politike sa nastavnim planom i programom na nivou univerziteta Oksford.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;