IZOLACIJA-468X60-BANNER

IJburg koledž u Amsterdamu

21.09.2012. | Architecture News Plus

Kada se spomene IJburg, mnogim Holanđanima je prva asocijacija - novo ostrvo, novi komšiluk, novo obrazovanje. Za koledž IJburg, prilika za napredno obrazovanje je u novom objektu i slogan "Učenje u zajednici". IJburg koledž je obrazovna ustanova sa različitim programima za pripremu srednjeg stručnog obrazovanja i poboljšanja jezika, umetnosti, kulture i sportskih programa, uz intezivnu saradnju sa različitim stručnim centrima. Zgrada je više od škole, to je objekat koji, pored učionica sadrži i kafić, pozorište, teretanu, zdravstveni centar i podzemni parking. 

Zgrada se izdvaja u svom okruženju po svojoj transparentnosti, otvorenosti i dostupnosti. Sam izgled koledža je veoma interesantan i mami ljude da ga posete. Ovo je veoma važno jer objekat služi i kao kulturna ustanova za lokalnu zajednicu.

Zato što je sve otvoreno i veliko, može se vide šta se dešava u drugim prostorijama u zgradi. Učionice su projektovane tako da budu što više otvorene. U zgradi nema hodnika, studenti i zaposleni su uvek dostupni i samim tim se kontakt između njih podstiče na najbolji mogući način. Dokaz ovog koncepta je primetan u celoj zgradi.

Svaki deo škole ima svoje dvorište koje služi kao mesto okupljanja ili otvoren prostor za učenje. Učionice su smeštene okolo dvorišta, što garantuje manji osećaj objekta.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;