INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predavanje Aleksandra Ivančića na temu strategija planiranja održivih gradova

10.05.2011. | MIKSER

Gost Kontakt zone MIKSER festivala je Aleksandar Ivančić, čovek koji je napravio urbanistički preokret u španskoj prestonici i Barselonu ucrtao na mapu modernih i urbanistički uređenih gradova. Ovaj ekspert u oblasti energetske efikasnosti i urbanizma, podeliće sa publikom MIKSERA svoje višegodišnje iskustvo na temu strategija planiranja održivih gradova. Predavanje Aleksandra Ivančića, koje će se održati 27. maja u prostoru silosa Žitomlina, na donjem Dorćolu, besplatno je za sve zainteresovane posetioce.

Imajući u vidu da se o energetskoj efikasnosti mnogo govori, a da je, zapravo, malo preciznih informacija u opticaju, organizatori MIKSER festivala će predstaviti jednog od najboljih evropskih stručnjaka u ovoj oblasti. Aleksandar Ivančić će sa publikom iz Srbije i regiona podeliti svoje višegodišnje iskustvo u vezi sa strategijama planiranja održivih gradova, a nakon predavanja će posetioci Kontak zone MIKSERA biti u mogućnosti da se aktivno uključe u razgovor sa Ivančićem o ovom aktuelnom i vitalnom društvenom problemu.

U poslednjoj deceniji svog profesinalnog angažmana, Ivančić se najviše bavio projektima iz oblasti planiranja gradskih infrastruktura, korišćenja obnovljivih izvora energije, uštede energije, i sličnim problemima koji imaju uticaj na čovekovu okolinu. Ivančić je naučni direktor i tvorac Energetskog plana za Barselonu, desetogodišnjeg strateškog i izvršnog plana koji je trenutno u procesu izvođenja. Izvršni je direktor Barcelona Internacional, kompanije osnovane za saradnju na međunarodnim projektima, i stručni konsultant mnogih internacionalnih institucija, poput Evropske komisije, Švedske energetske agencije i Međunarodne energetske agencije.

Bio je direktor projekta Barcelona Renovable 2004, koji je nagradila Evropska komisija u okviru programa EU Campaign for Renewable Energy Partnership for City based communities, predvodio je i projekte EUPRES u okviru petog Naučnog programa Evropske zajednice i CEPEC u okviru programa Intelligent Energy for Europe.

Gostovao je kao profesor na Politehničkom univerzitetu Katalonije i na Školi industrijske organizacije u Madridu, a trenutno je profesor na Arhitektonskom institutu u Barseloni (BIArch). Objavio je više od pedeset naučnih i tehničkih radova u stručnim časopisima i knjigama, a nedavno je izdavačka kuća Gustavo Gili objavila njegove knjige EnergyScapes.

Mikser festival se održava od 25. do 29. maja na prostoru silosa Žitomlina. Svi sadržaji festivala su besplatni za posetioce.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;