INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Igralište i na Somborskom bulevaru

27.09.2013. | Novosadske novine

U Zavodu za izradnju grada kažu da planiraju da izađu u susret zahtevima građana sa Somborskog bulevara i u narednom periodu sagrade dečije igralište. Naime, građani koji žive na ovom Bulevaru, a poslednjih godina broj stanovnika, posebno mlađih, se povećao usled stambene izgradnje, žale se da deca nemaju gde da se igraju.

- Stručne službe Zavod za izgradnju grada upoznate sa problemom nedostatka dečijih igrališta na Somborskom bulevaru i ulažu se napori usmereni ka pronalaželju odgovarajućeg rešenja. Naime, pri sačinjavanju predloga Programa za 2014. godinu biće razmotreni i mnogobrojni zahtevi građana da se izgradi dečije igralište u blizini Somborskog bulevara, a stručne službe ZIG-a angažovaće se na valorizaciji prostora, odnosno na pronalaženju odgovarajuće lokacije na kojoj bi mogli biti postavljeni rekviziti. S obzirom na to da se rekviziti ne mogu postavljati na zemljištu koje je u privatnom vlasništvu, bitna je činjenica da na predmetnom lokalitetu nema mnogo javnih površina pogodnih za ovu namenu, što je jedan od razloga zašto se i ranije nije pristupilo aktivnostima na izgradnji dečijeg igrališta u ovom delu Telepa – kažu u službi za informisanje ZIG-a.

U ovom preduzeću kažu i da su nedavno, u cilju oplemenjivanja ovog prostora novim sadržajima, na Somborskom bulevaru postavljene klupe, a uskoro će biti postavljene i korpe za otpatke, tako da ćemo svakako nastojati da se reši i pitanje izgradnje dečijeg igrališta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;