INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U planu uređenje velikih gradskih parkova u Beogradu

08.12.2016. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas (08.12.2016) novo dečje igralište, sportski teren i „pet zonu” u naselju Nova Galenika u Zemunu i tom prilikom najavio uređenje velikih gradskih parkova u narednoj godini. Novo igralište u naselju Nova Galenika nalazi se u Ulici Jovana Stojsavljevića, između stambenih zgrada, a gradonačelnik je podsetio da je taj deo grada bio potpuno neuređen.

- Danas imamo priliku da vidimo novi park i zelenu površinu u Novoj Galenici. Postavljene su sprave za zabavu i razonodu, pa će mališani moći da provode mnogo više vremena napolju. Želimo da uredimo što veći broj zelenih površina, kako bi deca manje vremena provodila ispred računara - rekao je Mali.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, za narednu godinu planirano je uređenje tri velika parka. U pitanju su „Park prijateljstva“, „Pionirski park“ i „Terazijski plato“. U „Parku prijateljstva“, kako je rekao gradonačelnik, na proleće će biti otvoren Muzej savremene umetnosti, a park bi trebalo da ima i zabavni karakter.

- Na tom projektu radi proslavljeni arhitekta Jan Gel i planirano je da u sklopu parka postoji akvarijum ili planetarijum. Takođe, u planu su sportski tereni i tobogani kako bi ljudi provodili više vremena u tom delu grada. Radićemo na uređenju „Pionirskog parka“, koji je takođe zapostavljen, ali i „Terazijskog platoa“, koji će biti uređen zajedno sa podzemnim prolazima na Terazijama. Pokušavamo da uredimo sve zelene površine koje u ovom trenutku nisu reprezentativne, jer želimo da ih bude što više, ali i da izgledaju što lepše. To je nova slika Beograda i za to ćemo se boriti u narednom periodu - dodao je Mali.

JKP Zelenilo - Beograd izvelo je radove na uređenju međublokovske zelene površine na prostoru od 6.000 kvadratnih metara, a posađeno je 11 stabala.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;