Knjeginić: Lafarž će širiti poslovanje

20.09.2013. | RTV

Novi direktor kompanije Lafarž Srbija Dimitrije Knjeginjić izjavio je danas da ta kompanija planira da proširuje poslovanje u Srbiji, što će podrazumevati i otvaranje novih radnih mesta.

- Kada je u pitanju Lafarž, mi imamo projekte oko kojih pravimo strategiju jer bismo hteli da investiramo, neki od tih projekata će podrazumevati otvaranje novih radnih mesta – rekao je Knjeginjić.

On nije mogao da precizira o koliko radnih mesta se radi, ističući da će to zavisiti od dogovora sa određenim lokalnim samoupravama, i na koji način će biti ostvareno partnerstvo.

- Aktivno radimo sa određenim ministarstvima na tome, na više lokacija smo zainteresovani da širimo oblasti u kojima smo već, ako sve bude išlo u skladu sa planovima, mi bismo već u narednih šest meseci pričali o nečem drugom osim ovoga gde smo sada pozicionirani – naveo je Knjeginjić.

Kako je naglasio, "Lafarž nije ni u jednu zemlju došao da bi otišao ili preprodao biznis u kojem je" i o poslovanju se razmišlja strateški i na dugi rok.

Knjeginjić je dužnost direktora preuzeo 1. septembra i vodi celokupno poslovanje Lafarža u Srbiji, u sve tri poslovne linije - cement, agregati i beton. Knjeginjić je na toj poziciji zamenio Kostina Borka, koji je nakon pet godina provedenih na čelu Lafarž Srbija, preuzeo poziciju direktora Lafarž Rumunija. Radeći za Lafarž u Srbiji, Severnoj Americi i Francuskoj, Knjeginić je stekao bogato međunarodno iskustvo, a dolazi iz Pariza sa pozicije potpredsednika za organizaciju i ljudske resurse poslovne divizije Cement.

Svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarž zapošljava 65.000 ljudi u 64 zemlje, a u 2012. godini je ostvario prodaju u vrednosti od 15,8 milijardi evra. U Srbiji Lafarž posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja kroz jednu fabriku cementa, četiri fabrike betona i jednu fabriku agregata.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...