INFONET-468X60-BANNER

Knjeginić: Lafarž će širiti poslovanje

20.09.2013. | RTV

Novi direktor kompanije Lafarž Srbija Dimitrije Knjeginjić izjavio je danas da ta kompanija planira da proširuje poslovanje u Srbiji, što će podrazumevati i otvaranje novih radnih mesta.

- Kada je u pitanju Lafarž, mi imamo projekte oko kojih pravimo strategiju jer bismo hteli da investiramo, neki od tih projekata će podrazumevati otvaranje novih radnih mesta – rekao je Knjeginjić.

On nije mogao da precizira o koliko radnih mesta se radi, ističući da će to zavisiti od dogovora sa određenim lokalnim samoupravama, i na koji način će biti ostvareno partnerstvo.

- Aktivno radimo sa određenim ministarstvima na tome, na više lokacija smo zainteresovani da širimo oblasti u kojima smo već, ako sve bude išlo u skladu sa planovima, mi bismo već u narednih šest meseci pričali o nečem drugom osim ovoga gde smo sada pozicionirani – naveo je Knjeginjić.

Kako je naglasio, "Lafarž nije ni u jednu zemlju došao da bi otišao ili preprodao biznis u kojem je" i o poslovanju se razmišlja strateški i na dugi rok.

Knjeginjić je dužnost direktora preuzeo 1. septembra i vodi celokupno poslovanje Lafarža u Srbiji, u sve tri poslovne linije - cement, agregati i beton. Knjeginjić je na toj poziciji zamenio Kostina Borka, koji je nakon pet godina provedenih na čelu Lafarž Srbija, preuzeo poziciju direktora Lafarž Rumunija. Radeći za Lafarž u Srbiji, Severnoj Americi i Francuskoj, Knjeginić je stekao bogato međunarodno iskustvo, a dolazi iz Pariza sa pozicije potpredsednika za organizaciju i ljudske resurse poslovne divizije Cement.

Svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarž zapošljava 65.000 ljudi u 64 zemlje, a u 2012. godini je ostvario prodaju u vrednosti od 15,8 milijardi evra. U Srbiji Lafarž posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja kroz jednu fabriku cementa, četiri fabrike betona i jednu fabriku agregata.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;