Knjeginić: Lafarž će širiti poslovanje

20.09.2013. | RTV

Novi direktor kompanije Lafarž Srbija Dimitrije Knjeginjić izjavio je danas da ta kompanija planira da proširuje poslovanje u Srbiji, što će podrazumevati i otvaranje novih radnih mesta.

- Kada je u pitanju Lafarž, mi imamo projekte oko kojih pravimo strategiju jer bismo hteli da investiramo, neki od tih projekata će podrazumevati otvaranje novih radnih mesta – rekao je Knjeginjić.

On nije mogao da precizira o koliko radnih mesta se radi, ističući da će to zavisiti od dogovora sa određenim lokalnim samoupravama, i na koji način će biti ostvareno partnerstvo.

- Aktivno radimo sa određenim ministarstvima na tome, na više lokacija smo zainteresovani da širimo oblasti u kojima smo već, ako sve bude išlo u skladu sa planovima, mi bismo već u narednih šest meseci pričali o nečem drugom osim ovoga gde smo sada pozicionirani – naveo je Knjeginjić.

Kako je naglasio, "Lafarž nije ni u jednu zemlju došao da bi otišao ili preprodao biznis u kojem je" i o poslovanju se razmišlja strateški i na dugi rok.

Knjeginjić je dužnost direktora preuzeo 1. septembra i vodi celokupno poslovanje Lafarža u Srbiji, u sve tri poslovne linije - cement, agregati i beton. Knjeginjić je na toj poziciji zamenio Kostina Borka, koji je nakon pet godina provedenih na čelu Lafarž Srbija, preuzeo poziciju direktora Lafarž Rumunija. Radeći za Lafarž u Srbiji, Severnoj Americi i Francuskoj, Knjeginić je stekao bogato međunarodno iskustvo, a dolazi iz Pariza sa pozicije potpredsednika za organizaciju i ljudske resurse poslovne divizije Cement.

Svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarž zapošljava 65.000 ljudi u 64 zemlje, a u 2012. godini je ostvario prodaju u vrednosti od 15,8 milijardi evra. U Srbiji Lafarž posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja kroz jednu fabriku cementa, četiri fabrike betona i jednu fabriku agregata.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...