SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Seminar o natur-betonu kompanije Doka Serb

16.08.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Prepoznajući trendove koji dominiraju u arhitektonskom projektovanju u poslednjih nekoliko godina, gde čiste i glatke betonske površine izražavaju arhitektonsko-estetičku viziju slobode i jednostavnosti, i predviđajući buduće potrebe svojih klijenata, kompanija Doka Serb je organizovala seminar o natur-betonu.

Doka oplate, natur beton

Foto: Doka Serb

Seminar je imao za cilj da istraži najnovija dostignuća, tehnike i primene natur-betona u građevinarstvu. Doka ekspert za natur-beton, gospođa Daniela Ehrenreich, uz podršku gospodina Stefana Pehama, sa zadovoljstvom je podelila svoje veliko znanje o natur-betonu i oplatnim rešenjima koja mogu da pretvore u stvarnost najsmelije i najzahtevnije arhitektonske ideje.

Učesnici, inženjeri građevinskih kompanija i projektantskih biroa iz Srbije i Crne Gore, kao i profesori i studenti Građevinskog fakulteta iz Beograda, upoznati su sa inovativnim Doka oplatnim sistemima koji mogu da obezbede betonske površine najvišeg kvaliteta.

Pružajući iskustva iz prve ruke iz raznih projekata sa natur-betonom iz celog sveta, predavači su uspeli da prenesu informacije o najboljim praksama, kao i korisne trikove i savete. Učesnici su se upoznali sa celim procesom korak po korak: od najboljih načina skladištenja oplate kako bi se njene površine zaštitile od oštećenja, preko metoda za pripremu oplate za izvođenje glatkih i bešavnih betonskih površina, do postavljanja armature i izlivanja betona, i na kraju do skidanja oplate i zaštite krajnjeg proizvoda.

Doka oplate, natur beton

Foto: Doka Serb

Između ostalog, predavači su preneli svoje bogato znanje o najboljim betonskim mešavinama, optimalnim metodama izlivanja betona za različite tipove konstrukcija, spoljnim faktorima koji mogu uticati na vreme vezivanja betona i proces razvoja čvrstoće, prednostima upotrebe novih digitalnih alata u praćenju i kontroli kvaliteta (Concremote) itd.

Učesnici su bili podstaknuti da postavljaju pitanja i učestvuju u živim diskusijama, da dele svoja iskustva i saznanja.

Prema izjavama nekih od učesnika, Doka Serb seminar o natur-betonu uspeo je da pruži dragoceno znanje i otvori mogućnosti za povezivanje arhitekata, inženjera, izvođača i drugih stručnjaka zainteresovanih za projekte od natur-betona.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
MORAVACEM-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

CLIVERE
CLIVERE
BEOGRAD-ZEMUN
www.clivere.com

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

MORAVACEM
MORAVACEM
PARAĆIN-POPOVAC
www.moravacem.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...

;