Knjeginić novi direktor "Lafarža"

06.09.2013. | RTV

Novi direktor kompanije "Lafarž Srbija" je Dimitrije Knjeginjić, koji će voditi celokupno poslovanje te grupe u Srbiji, u sve tri poslovne linije – cement, agregati i beton, saopšteno je iz te kompanije. Knjeginjić je na ovoj poziciji zamenio Kostina Borka (Costin Borc), koji je nakon pet godina provedenih na čelu "Lafarž Srbija", preuzeo poziciju direktora "Lafarž Rumunija".

- Radujem se povratku u Srbiju i veoma sam srećan što mi je ukazano poverenje da dalje razvijam poslovanje kompanije koja je tokom prethodnih godina postigla veoma dobre rezultate – kazao je on.

On je kazao da će svoje znanje i iskustvo u potpunosti staviti u funkciju još boljeg pozicioniranja i bržeg razvoja "Lafarža" u Srbiji i nada se da će, zajedno sa svim zaposlenima u kompaniji, doprineti nastavku izgradnje međusobnog poverenja sa svima s kojima kompanija sarađuje.

Radeći za "Lafarž" u Srbiji, Severnoj Americi i Francuskoj, Knjeginić je, kako se navodi, stekao je bogato međunarodno iskustvo, a dolazi iz Pariza sa pozicije potpredsednika za organizaciju i ljudske resurse poslovne divizije Cement. Profesionalnu karijeru u okviru "Lafarž grupe" on je počeo 2002. godine, kao menadžer proizvodnje u Beočinskoj fabrici cementa, da bi se, nakon dvogodišnjeg rada u Americi, vratio u Srbiju na poziciju tehničkog direktora "Lafarge BFC", na kojoj je bio četiri godine. Od 2010. do 2012. godine vršio je funkciju potpredsednika za Ljudske resurse za Centralnu i Istočnu Evropu, sa sedištem u Parizu, nakon čega, 2012. godine preuzima poziciju sa koje dolazi u Srbiju.

Dimitrije Knjeginjić, koji je novu dužnost preuzeo 1. septembra, ima zvanje diplomiranog inženjera tehnologije i diplomu IEDC – Poslovne škole Bled.

Svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, "Lafarž" zapošljava 65.000 ljudi u 64 zemlje, a u 2012. godini je ostvario prodaju u vrednosti od 15,8 milijardi evra. U Srbiji "Lafarge" posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja kroz jednu fabriku cementa, četiri fabrike betona i jednu fabriku agregata.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?