Knjeginić novi direktor "Lafarža"

06.09.2013. | RTV

Novi direktor kompanije "Lafarž Srbija" je Dimitrije Knjeginjić, koji će voditi celokupno poslovanje te grupe u Srbiji, u sve tri poslovne linije – cement, agregati i beton, saopšteno je iz te kompanije. Knjeginjić je na ovoj poziciji zamenio Kostina Borka (Costin Borc), koji je nakon pet godina provedenih na čelu "Lafarž Srbija", preuzeo poziciju direktora "Lafarž Rumunija".

- Radujem se povratku u Srbiju i veoma sam srećan što mi je ukazano poverenje da dalje razvijam poslovanje kompanije koja je tokom prethodnih godina postigla veoma dobre rezultate – kazao je on.

On je kazao da će svoje znanje i iskustvo u potpunosti staviti u funkciju još boljeg pozicioniranja i bržeg razvoja "Lafarža" u Srbiji i nada se da će, zajedno sa svim zaposlenima u kompaniji, doprineti nastavku izgradnje međusobnog poverenja sa svima s kojima kompanija sarađuje.

Radeći za "Lafarž" u Srbiji, Severnoj Americi i Francuskoj, Knjeginić je, kako se navodi, stekao je bogato međunarodno iskustvo, a dolazi iz Pariza sa pozicije potpredsednika za organizaciju i ljudske resurse poslovne divizije Cement. Profesionalnu karijeru u okviru "Lafarž grupe" on je počeo 2002. godine, kao menadžer proizvodnje u Beočinskoj fabrici cementa, da bi se, nakon dvogodišnjeg rada u Americi, vratio u Srbiju na poziciju tehničkog direktora "Lafarge BFC", na kojoj je bio četiri godine. Od 2010. do 2012. godine vršio je funkciju potpredsednika za Ljudske resurse za Centralnu i Istočnu Evropu, sa sedištem u Parizu, nakon čega, 2012. godine preuzima poziciju sa koje dolazi u Srbiju.

Dimitrije Knjeginjić, koji je novu dužnost preuzeo 1. septembra, ima zvanje diplomiranog inženjera tehnologije i diplomu IEDC – Poslovne škole Bled.

Svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, "Lafarž" zapošljava 65.000 ljudi u 64 zemlje, a u 2012. godini je ostvario prodaju u vrednosti od 15,8 milijardi evra. U Srbiji "Lafarge" posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja kroz jednu fabriku cementa, četiri fabrike betona i jednu fabriku agregata.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...