INFONET-468X60-BANNER

Vučić i Đilas o "Beogradu na vodi"

15.08.2013. | Tanjug

Prvi potpredsednk Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Draganom Đilasom razgovarali su danas (15. avgust 2013.), nešto duže od sat vremena, o projektu "Beograd na vodi". Đilas, koji je na sastanak u Vladi Srbije došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem, napustio je tu zgradu bez obraćanja medijima, a iz vladine Kancelarija za saradnju s medijima saopšteno je da je dogovoreno da se intenzivira saradnja po pitanju projekta "Beograd na vodi", za čije je sprovođenje neophodna saradnja republičkih i gradskih organa vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je da se formiraju zajedničke radne grupe koje će ubrzano raditi na relizaciji ovog projekta. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije za imovinu Republike Srbije, Železnica Srbije, kao i drugi članovi republičke i gradske vlade, dodaje se.

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Vučić pre više od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a njime se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše. Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno turističkog kompleksa, stambenih blokova ali i očuvanje kulturnih objekata uz nove sadržaje kao i objekte za sport i rekreaciju. Kako se predviđa planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks.

Vučić je pre više od godinu dana u toku kampanje naveo da ima veliki broj zainteresovanih investitora za taj projekat, i naznačio da bi u izgradnji ali i u eksploataciji takvog jednog projekta bilo uključeno najmanje 200.000 ljudi. On je rekao da bi se realizacijom projekta dobrim delom rešio problem nezaposlenosti u Beogradu, a glavni grad Srbije bi postao turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi.

Govoreći o ciframa Vučić je tada ukazao da bi prema tom projektu od taksi za građevinsko zemljište trebalo gradu da ostane više od 450 miliona evra, a njegova realizacija ne bi dodatno zaduživala Beograđane.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;